Julie
Julie Love & Life 9 apr 2019

Dagboek van een introverte dater #30: Een kus ontwijken als een pro

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Welkom bij de cursus ‘Hoe vermijd je een kus aan het einde van een derde date omdat je te verlegen bent hoewel het keileuk was en je eigenlijk wel wilt kussen.’ Instructrice van dienst: introvert-expert Julie. Disclaimer: gebaseerd op waargebeurde feiten.

Wat heb je nodig? Twee personen die heel duidelijk interesse in elkaar hebben en heel de avond al lachend flirten en praten zonder dat er ongemakkelijke stiltes vallen. Laten we hen voor het gemak Jerry en Julie noemen.

Situatie: Jerry heeft bij hem thuis (lekkere) spaghetti gekookt voor Julie die een hele dag moest werken. Op het einde van de avond moet Julie dringend vertrekken omdat ze de trein moet halen en ze het uur uit het oog was verloren.

introverte dater

Jerry – attent als hij is – gaat mee tot aan de deur om haar buiten te laten. Daarbij staan ze samen in een lift van 1 meter op 1 meter om naar het gelijkvloers te gaan. Een lift die een paar keer stilvalt waardoor hij om haar heen moet hangen om opnieuw op het knopje te duwen.

Hoe vermijd je de kus in deze situatie? Wees vooral heel verlegen in de lift zoals Julie. Af en toe een keer oogcontact maken kan nog, maar maak het vooral niet te intens. Vind afleiding in: schoenen, de verdiepingen die voorbijschuiven, … Eender wat in feite.

introverte dater

Situatie: beneden aangekomen komt het echte afscheid eraan. Lange gang doorwandelen en het is zover.

Hoe vermijd je de kus nu? Julie gaat snel voor een braaf kusje op de wang voordat Jerry initiatief kan nemen om iets meer te doen. Voila, zo simpel is dat. Die ingewikkelde en awkward situaties gewoon voorkomen.

En nu snel gaan balen over die anti-climax van een verder fantastische avond zodra de deur achter je dicht gaat. Herhaal hetzelfde patroon de week erna nog eens (maar dan met macaroni en kaas). #DoeAlsJulie #PapaZouTrotsZijn

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #29: Daten in een escape room

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #30: Een kus ontwijken als een pro
Sluiten