Julie
Julie Love & Life 2 apr 2019

Dagboek van een introverte dater #29: Daten in een escape room

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Een leuk idee voor een date vinden is niet simpel. Ik heb er al een hele column aan gewijd met enkele bedenkingen. Met Jerry gaat dat klaarblijkelijk veel vlotter. Logisch, want hij stelt steeds leuke dingen voor die meteen voor een gespreksonderwerp zorgen: de vorige keer waren dat gezelschapsspelletjes, nu was dat een escape room.

Ik zou 30 minuten te vroeg zijn (treinregelingen komen nooit uit) en had hem dat verteld. Hij opperde wel om al wat vroeger af te spreken, maar ik zei dat ik wel op mijn gemak wat zou rondwandelen.

Het waren immers solden (niet dat ik daaraan meedoe, maar ik zet me dan al eens graag op een bankje om rond te kijken, om te kijken naar mensen die daar wel aan meedoen). #dierentuinmaarmetmensen

introverte dater

Uiteindelijk was ik nog maar nipt op tijd, Jerry stond me buiten al op te wachten. We konden meteen aan onze escape room (Patiënt X in Antwerpen) beginnen. What happens in the escape room, stays in the escape room. Niet omdat we stoute dingen gedaan hebben, wel omdat we soms ongelooflijk dom zijn geweest. Ondanks het drankje dat ons zogezegd slimmer moest maken.

Het enige dat ik kan verklappen is: cool lichtspel met spiegels, enge poppen, vingers die aan het plafond hingen en Jerry die een voet (of waren het hersenen?) in zijn kruis kreeg. Het ijs was gebroken en we konden lekker met een drankje wat napraten over het spel.

De uren vlogen voorbij. Ik probeer een betere uitdrukking dan ‘het was goed’ te vinden, maar eigenlijk was het gewoon goed. Ik denk dat ik op dit moment niet enthousiaster kan zijn, omdat ik me nog steeds te veel focus op een goede indruk maken.

Mijn opluchting dat het gesprek weer zo vlot liep en dat het best leuk was overstemt al het andere. Ik heb geen tijd om stil te staan bij het feit of het nu al dan niet iets kan worden met Jerry, of ik hem al dan niet leuk vind. Simpelweg omdat ik te veel met mijn eigen indruk op hem bezig ben. #egoïstisch #introvert

Bonus: Die malloot was trouwens speciaal 20 minuten vroeger gekomen omdat hij had gedacht dat ik ook vroeger daar zou zijn. Terwijl ik op een bankje buiten zat te bevriezen omdat ik dacht dat hij daar pas op het afgesproken uur zou aankomen, stond hij daar dus ook in de koude. Sorry, Jerry!

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #28: De eerste date met Jerry

Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #29: Daten in een escape room
Sluiten