Julie
Julie Love & Life 26 mrt 2019

Dagboek van een introverte dater #28: De eerste date met Jerry

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Oorspronkelijk bestond deze aflevering in de serie over het desastreuze datingleven van Julie uit één woord: “Woohooooooooo!”. Maar omdat de redactie van NSMBL graag iets meer wilde (ik kijk naar jullie, Lesley en Jutta) zal ik mijn best doen om te beschrijven waarom de date met Jerry zo “Woohooooooooo!” was.

Toen de deuren van mijn trein weer sloten bij de voorlaatste halte besefte ik dat er geen weg meer terug was. De volgende keer dat ze weer zouden openen, zou ik op mijn eindbestemming zijn. Zoals vorige week wel duidelijk was: ik had er niet veel zin in. Door al dat overdenken kreeg ik het Spaans benauwd.

introverte dater

Ik was als eerste op de plek waar we afgesproken hadden (een gezelschapsspelletjescafé – dikke aanrader) en keek wat ongemakkelijk op mijn smartphone. In de verte zag ik iemand aankomen die wel wat op hem leek – maar véél en véél knapper was dan de foto’s op zijn profiel. Ik geloofde dus niet dat het Jerry zou zijn. Tot hij het wel was. Hemel. Help. #ha #ha #ha #ha #stayingalive

Had hij een mooi wit hemd aan? Nope. Schoof hij een stoel voor mij naar achteren? Nope. Was ik helemaal onder de indruk? Hell yeah. Gibberen als een zestienjarig meisje? Check. Als je nu afhaakt met lezen neem ik het je niet kwalijk. #gibbertrien

introverte dater

Eerst begonnen we met een spel dat ik nog nooit had gespeeld. Geduldig legde hij uit hoe alles werkte, waarbij hij attent probeerde om zijn accent zoveel mogelijk af te zwakken. Ik moest érg mijn best doen om mijn aandacht erbij te houden, maar dat lag niet aan zijn accent.

Hoe dan ook: hij won het eerste spel. Daarna een ander spelletje (hij won) en nog een ander (hij won). Ik zweer dat ik echt mijn best deed, hoor. Ik heb nu eenmaal het denkvermogen van een goudvis als ik in leuk gezelschap ben #blub. Uiteindelijk kon ik nog twee spelletjes goedmaken, maar won hij met 4-2.

introverte dater

Het laatste half uurtje babbelden we nog gezellig wat. Soms moesten we naar onderwerpen zoeken en moeite doen om elkaars accent te verstaan. Maar eerlijk gezegd had hij eender wat kunnen zeggen met die onderdrukte West-Vlaamse tongval: ik was toch wel onder de indruk geweest.

Ja, soms ben ik oppervlakkig. Maar op dit moment ben ik vooral gelukkig dat ik toch gegaan ben, dat het zo gezellig was en dat hij dat ook vond. Escape room, here we come!

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #27: Wat er door mijn hoofd schiet voor een eerste date

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #28: De eerste date met Jerry
Sluiten