Julie
Julie Love & Life 19 mrt 2019

Dagboek van een introverte dater #27: Wat er door mijn hoofd schiet voor een eerste date

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Ze zeggen altijd ‘niet geschoten, altijd mis’ om je aan te moedigen iets op zijn minst een kans te geven. Onder dat motto waagde ik me in de datingjungle. Maar ik wil graag iets aan die spreuk toevoegen. Let op dat áls je schiet, je niet in je eigen voet schiet.

Ik sta op het punt naar mijn afspraak met Jerry te gaan (ik realiseer me net dat ik nog geen pseudoniem voor de man van de voorbije columns heb verzonnen – laten we hem Jerry noemen gewoon omdat ik daar zin in heb).

Gisteren ging het gesprek via chat wat stroever dan anders en ik begin alsmaar meer te panikeren dat ik geen onderwerp ga kunnen verzinnen om over te praten. Dat ik niet zo vlot en grappig ga zijn als tijdens onze online gesprekken, iets wat op de een of andere manier in het gesprek met Jerry bovenmatig goed lukte. Heel bizar, want ik ben eigenlijk helemaal niet grappig.

introverte dater

Daar zit mijn probleem: ik ben een people-pleaser. Ik draai me in allerlei bochten opdat mensen me leuk zouden vinden, om goedkeuring van iedereen te krijgen zonder erbij stil te staan of ik hén wel leuk vind. Op vriendschapsgebied is het besef dat je niet iedereen gelukkig kunt maken al doorgedrongen na 23 jaar trial-and-error. Maar ik betrap me erop dat ik op het gebied van daten te hard aan het pushen ben om leuk over te komen.

Ik vergroot bepaalde aspecten van mezelf uit omdat ik weet dat die bij hem aanslaan, terwijl ik andere aspecten helemaal onderdruk. In dit geval ben ik veel meer nerdy en into games en bijvoorbeeld veel minder ambitieus op professioneel vlak.

introverte dater

Dat is vermoeiend. Ik merk dat ik er ergens op reken (of hoop zelfs) dat hij me niet leuk zal vinden straks. Ja, dat zou een teleurstelling zijn, maar het is wel veilig. Het is vertrouwd om niemand te hebben die gek op me is. Het is minder eng dan door iemand leuk gevonden te worden en te moeten opleven naar dat fantastische beeld dat die persoon van mij heeft.

Om dat te bereiken zal ik er (waarschijnlijk) onbewust alles aan doen om in mijn eigen voet te schieten zodat ik niet moet nadenken over gevoelens en mensen pleasen. Plan van actie? Focussen op alle dingen die ik niet leuk vind aan hem, in plaats van de vele dingen die ik misschien wel fantastisch vind. Recipe for disaster.

introverte dater

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #26: “Je lijkt op mijn ex”

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #27: Wat er door mijn hoofd schiet voor een eerste date
Sluiten