Julie
Julie Love & Life 12 mrt 2019

Dagboek van een introverte dater #26: “Je lijkt op mijn ex”

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Een eerste lief lijkt iets magisch te zijn voor veel mannen. Ik ken er die jaren na hun eerste lief nog altijd niet echt over de breuk heen zijn. Schattig, maar wat als je na dat eerste lief komt?

Het gesprek waar ik het vorige week over had is nog steeds ongelooflijk fijn. Naast de bovenmatig nutteloze discussies zijn er ook al persoonlijkere dingen aan bod gekomen. En toen kwam plots uit het niets om 1 uur ’s nachts: “Julie, ik vind jou een toffe om mee te chatten, en ook al ben je volledig anders dan haar, als ik jouw foto’s zie dan lijk je een beetje op mijn ex.” De ex aka zijn eerste lief. #bommetje

dagboek introverte dater

Tof dat hij daar eerlijk over is, want als ik er later achter zou komen zou het des te enger zijn. Maar hoe kun je verwachten dat iemand hier niet over gaat zitten malen? Als ze echt op mij lijkt qua uiterlijk is dat:

  1. Leuk, want dan ben ik zijn type.
  2. Niet leuk, want het is vast lastig voor hem hoewel hij beweert er overheen te zijn. Ik wil ook geen vervanger zijn voor zijn eerste liefde. Ik wil niet voortdurend met haar vergeleken worden. Ik wil met een schone lei beginnen.

Als ze niet op mij lijkt qua uiterlijk is dat:

  1. Leuk, want dan moet ik niemand vervangen.
  2. Niet leuk, want dat hij haar toch in mij herkent kan dan wel eens een teken zijn dat hij niet écht over haar heen is.
dagboek introverte dater

Waarom is het leven zo ingewikkeld? Ik probeer er geen big thing van te maken, want hij heeft het vast gezegd omdat hij niet wilde dat ik daar later achter zou komen. Dat is goed. Maar ook moeilijk. Oh ja, ik heb over enkele dagen met hem afgesproken om gezelschapsspelletjes te spelen en het woord date is niet gevallen, maar hemel, wat ben ik zenuwachtig.

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #25: De terugkeer naar Tinder

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #26: “Je lijkt op mijn ex”
Sluiten