Julie
Julie Love & Life 5 mrt 2019

Dagboek van een introverte dater #25: De terugkeer naar Tinder

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Drie weken volledig Tinderloos door het leven gaan was precies wat ik nodig had. De afwezigheid van die voortdurende druk om sociaal te zijn en iemands goedkeuring te winnen deed me weer tot mezelf komen.

Ergens in mijn achterhoofd roept een stem alsmaar luider dat ik eigenlijk eerst aan mezelf moet werken, omdat ik met mijn huidige onzekerheden nooit een stabiele relatie kan opbouwen. Maar dan is er de kamikazestem weer die zegt dat ik het toch eens moet proberen, dat ik niet zo altijd zo serieus moet zijn. Misschien is het gewoon het puzzelstukje dat ontbrak (ja, ik weet dat dit een heel foute instelling is om een lief te zoeken).

dagboek introverte dater

Ladies and gentlemen, Julie has re-entered the datingscene-building. Ballonnen, slingers, applaus, vuurwerk, paw paw paw. Op zich wel leuk, want na zo lang niet geswipet te hebben vliegen de matches binnen omdat anderen wel bleven swipen en er veel nieuwe gezichten tussen zitten. Maar, je raadt het al, veel gesprekken komen daar niet uit.

Dat maakt op zich niet uit, want er is een gesprek dat wel – opvallend – vlot verloopt. Ik heb geen idee wat hij precies op zijn job doet noch wat hij gestudeerd heeft. En toch heb ik al een paar uur met hem gepraat. Waarover we dan wel praten? Geen idee. Het coolste Sinterklaascadeau, krokketen fretten, verhuizen naar een stad relatief ver van je familie en jeugdvrienden, …

Iedere dag is het even trekken om het gesprek op gang te krijgen, maar zodra dat gelukt is loopt het ongelooflijk vlot. Dat is heerlijk verfrissend, maar er steekt toch een nieuwe twijfel de kop op: vind ik hém leuk of vind ik het leuk dat het gesprék zo vlot verloopt? Wat het antwoord ook is, ik denk dat dit een goede basis is om elkaar te leren kennen en dan zie ik wel wat er komt. Of niet komt.

introverte dater

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #24: Waarom vinden mensen alcohol lekker?

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #25: De terugkeer naar Tinder
Sluiten