Julie
Julie Love & Life 26 feb 2019

Dagboek van een introverte dater #24: Waarom vinden mensen alcohol lekker?

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Soms vraag ik me af welk beeld iemand van mij heeft, welk beeld jij van me hebt. Oké, dat gebeurt wel vaker dan soms. Ik weet dat ik me daar niets van moet aantrekken, maar ergens doe ik dat toch. Dat ik geen alcohol drink blijft bijvoorbeeld door mijn hoofd spoken.

Wil ik mezelf dan toch maar leren van alcohol te houden? Nee, zeker niet. Die sociale druk voel ik niet. Maar het is wel een heel bevreemdende situatie wanneer iedereen rondom mij wel alcohol drinkt. Ik keur dat niet af. Ik snap gewoon niet waarom iemand alcohol drinkt en dat is frustrerend, want ik wil altijd alles snappen.

introverte dater

Is er iemand die vanaf het eerste glaasje alcohol denkt: “Héérlijk, daar wil ik nog wel wat meer van”? Lijkt me sterk. Maar omdat alcohol nog altijd een sociaal prestige heeft zet je als puber door en leer je alcohol drinken, om gezellig mee te doen met vrienden. Denk ik toch.

Ik geef toe: een glaasje drink ik ook weleens. Als ik zenuwachtig ben en bijvoorbeeld met mensen moet praten die ik niet ken, kan dat al eens helpen. Hoewel ik dan in een gibbertrien met bovenmatig veel binnenpretjes verander, maar dat is een ander verhaal.

introverte dater

Maar meer dan een glaasje drink ik praktisch nooit. Dat anderen dat doen begrijp ik niet. Je lichaam schreeuwt dat het niet met die (overvloed aan) alcohol om kan. Je maaginhoud komt er terug uit, je zicht wordt wazig, je hebt geen controle meer over je blaas, …

Maar misschien is dat allemaal zo erg niet als de zwarte gaten die ongemakkelijkheden van de vorige avond verbergen. Ik weet het niet. Laat mij vooral je pret niet bederven. Maar als je me kunt uitleggen waarom je drinkt tot je er – vaak letterlijk – bij neervalt: please do tell. Ik ben benieuwd.

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #23: Huilen in een hoekje

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #24: Waarom vinden mensen alcohol lekker?
Sluiten