Julie
Julie Love & Life 19 feb 2019

Dagboek van een introverte dater #23: Huilen in een hoekje

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Ik heb enkele weken uiterst passief datinggedrag vertoond. Maar sinds vorige week ben ik toch terug wat aan het praten en hebben twee mannen me op date gevraagd. Ik heb ja gezegd. Min of meer.

De eerste heb ik twee weken geleden voor het eerst gesproken. Hij vroeg al na twee avonden chatten of ik geen zin had om iets te gaan drinken. Zoals ik al eerder heb gezegd vind ik ‘iets gaan drinken’ geen goed idee voor een date. En met iemand afspreken die ik eigenlijk niet ken vind ik ook eng.

introverte dater

Maar omdat alles op Tinder altijd zo traag verloopt, heb ik toch toegestemd met het idee dat we tegen de date nog wat konden praten, zodat het niet al te awkward zou zijn. Ik heb niet echt zin, maar ik zie het wel als een goede oefening.

Met de tweede man heb ik wel al veel gechat wanneer hij me op date vraagt. Maar dat gesprek is nu al routine geworden. ‘Hoe was je dag?’ ‘Goed, die van jou?’ en dan nog wat getrek, gesleur en standaardvragen om iemand te leren kennen. Ja, opnieuw niet echt spannend, maar wat extra oefening kan geen kwaad. Denk ik.

En dan spreekt iemand op zondagochtend me via Tinder aan met een ‘How you doin’-gif van Joey uit ‘Friends’. Het gesprek loopt fan-tas-tisch. Sterker nog: het is een léúk gesprek. Dat is dus wel degelijk mogelijk. Veel spontaner en grappiger nog dan met Mr. Red. Na enkele uren is er al sprake van een date en het was toen pas dat ik besefte dat die andere dates geen goed idee waren.

introverte dater

Een date is iets waar je naar uit moet kijken. Niet iets wat je moet doen om te oefenen of om verveling tegen te gaan of om te zien of je ‘het’ nog wel hebt. Niet om je ego te strelen. Ik wil juist een beetje zenuwachtig worden omdat ik koste wat kost een goede indruk wil maken. Ik wil hem ervan overtuigen dat ik tof ben, of ik hem nu uiteindelijk zelf leuk vind of niet. Ik wil beginnen glunderen als ik denk aan gesprekken met hem.

Dat heb ik wel met Mr. Sunday, niet met de twee mannen waar ik min of meer een date mee heb afgesproken. En dan staat Mr. Sunday plots niet meer tussen mijn matches (ik weet nog steeds niet waarom hij me zo plots verwijderd heeft) en sta ik met mijn dates weer bij nul, want nu wil ik helemaal niet meer afspreken met iemand die me geen kriebels in mijn buik bezorgt.

Ik leg hen uit dat ik nog niet klaar ben om op date te gaan (wat gedeeltelijk waar is want mijn job slorpt al mijn aandacht en tijd op) en verwijder Tinder en Happn. #doei #huilenineenhoekje

introverte dater

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #22: Gênante booty call of niet?

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #23: Huilen in een hoekje
Sluiten