Julie
Julie Love & Life 12 feb 2019

Dagboek van een introverte dater #22: Gênante booty call of niet?

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

De grootste tekortkoming van eender welke chatapplicatie is dat er geen ruimte voor menselijke nuance is. Er zijn emoji’s, dat wel. Maar de normale lachende oeremoji op zich heeft al duizend-en-een interpretaties (voor mij persoonlijk is dat een bovenmatig passief-agressieve lach).

Het gebrek aan nuance in combinatie met mijn hersenen die alles overdenken, leidde vorige week tot een gênante situatie. Jij leest graag over gênante situaties? Wel, this is your lucky day.

introverte dater

Ik was al twee weken met iemand aan het praten op Tinder toen ik een week niets meer van hem hoorde. Geen probleem voor mij, dat gebeurt voortdurend. Tot hij na een week stilte om half drie ’s nachts twee gifs stuurde.

De eerste zei ‘Hello, sexy’, de tweede ‘You + Me =’ en dan een hand waarvan de duim en wijsvinger een rondje vormen en de wijsvinger van de andere hand in dat rondje en er weer uit gaat. Is dit een booty call?

Passief-agressief als ik ben zeg ik vriendelijk doch kordaat dat ik zo’n booty call niet apprecieer om half drie ’s nachts en al zeker niet als ik daarvoor een week niets van hem gehoord heb. Geen antwoord. Vijf dagen lang geen antwoord. Maar hij heeft me ook niet als match verwijderd. Misschien was ik te snel met oordelen?

introverte dater

Na vijf dagen stuur ik hem opnieuw een bericht, met daarin verontschuldigingen mocht ik de gifs fout geïnterpreteerd hebben. Binnen de vijf minuten antwoordt hij dat hij gewoon dacht dat het grappig was. Kon hij me dat niet gewoon meteen vertellen in plaats van me vijf dagen lang te laten sudderen in mijn eigen onzekerheid? Blijkbaar niet.

Ik stuur de gif van Homer Simpson die in een haag verdwijnt. Ja, dat is mijn favoriete gif en naar mijn onhandigheid in de datingjungle te oordelen zal ik die nog vaak kunnen gebruiken.

introverte dater

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #21: Swipe je een pizzaprofiel naar links of rechts?

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #22: Gênante booty call of niet?
Sluiten