Julie
Julie Love & Life 29 jan 2019

Dagboek van een introverte dater #20: Ik. Haat. Tinder.

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Mag ik nog even neuten over de frustrerende dingen op online datingapps? Nee? Pech, ik doe het toch. #rebel

Gesprekken op Tinder en Happn zijn frustrerend. Weinig exciting matches zijn dat ook. Maar het meest nagelkrassend irritante is dat je er verslaafd aan geraakt zonder dat je er gelukkig van wordt. Of toch niet instant gelukkig zoals een pot Ben & Jerry’s je kan maken. #teamchunkymonkey

introverte dater

Waar ik vooral ongelukkig van word, is het besef dat mijn manier van mannen beoordelen naar alle waarschijnlijkheid ook de wijze is waarop mannen hun keuze tussen links en rechts maken. Het is te zeggen: zij doen dat met wat meer testosteron, maar wanneer puntje bij paaltje komt volg ik ook mijn gut feeling. Dat is goed, maar ook heel wreed en oppervlakkig.

Ik hou niet van wreed en oppervlakkig.

Concreet betekent dat dat ik één van de zovele gezichten ben. Dat ik een gezicht ben waarvan ze snel zeggen: links of rechts. Op basis van foto’s waarvan ik weet dat ik er heel braafjes op sta. Ik ben braafjes, maar ik denk dat ik best wel wat meer pit heb dan die foto’s doen vermoeden. Maar dat denkt iedereen van zichzelf, toch?

Dat betekent ook dat zij haast op automatische piloot die beslissing nemen. Dat ze vooraf hebben uitgemaakt dat brunette niet hun type is of dat kleine vrouwen geen kans maken. Dat vrouwen zonder een foto in galagewaad niet classy genoeg zijn voor hen.

Terwijl die vrouw misschien precies dezelfde achtergrond heeft, terwijl ze misschien naar exact dezelfde bands luistert, terwijl haar droomtoekomstbeeld er net hetzelfde uitziet als het zijne.

Ugh, datingapps zijn oppervlakkig. Ik haat oppervlakkigheid, zeker bij mezelf.

Meer lezen van Julie?

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #20: Ik. Haat. Tinder.
Sluiten