Julie
Julie Love & Life 22 jan 2019

Dagboek van een introverte dater #19: Tinder in een notendop

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Het is zuchten en puffen met die datingapps. Het is altijd hetzelfde liedje: besteed je een hele avond aan links en rechts swipen, dan heb je er gegarandeerd enkele matches bij. Vervolgens blijft die laatste verovering in de lijst van andere veroveringen staan of volgt er een gesprek.

Dat gesprek gaat een van twee kanten op. Ofwel heb je al snel door dat je niet bij elkaar past, omdat je andere prioriteiten en interesses hebt. Ofwel bloeit het gesprek snel dood omdat het niet speels en spontaan genoeg is.

introverte dater

Die twee uitkomsten zijn geen aanmoediging om een gesprek te beginnen, want dat betekent alleen maar dat de hoop die je bij het fotootje van die persoon hebt geplaatst, verdwijnt. Beter geen gesprek beginnen en de hoop bewaren dan praten en erachter komen dat het weer een njet is, denk ik dan.

Ik heb gezworen mijn eieren niet meer in één mandje te leggen, maar ik denk dat de hoop op Mr. Fiesta ook iets met mijn recente afkeer van datingsapps te maken heeft. Wil ik dat het per se iets wordt met hem? Nee, ik ken hem amper. Sterker nog: er zijn inmiddels twee maanden voorbij en sinds we vrienden zijn op Facebook hebben we niet met elkaar gepraat. Maar dat is niet erg.

Wat ik vooral van mijn ontmoeting met Mr. Fiesta heb geleerd, is dat het veel leuker is om mensen in het echt te ontmoeten. Je weet veel sneller waar je staat (geen uren wachten op antwoord en lang leve lichaamstaal) en je weet ook meteen hoe die persoon er echt uitziet.

introverte dater

In het echte leven moet je je niet baseren op enkele onscherpe foto’s en met wat geluk een cryptische bio die steeds op hetzelfde neerkomt: #wanderlust #workhardplayhard #yolo #foodlover. Daardoor kleef je minder snel een etiket op iemand en krijgt die ander ook effectief de kans om te tonen wie hij is en vooral wie hij niet is.

Het probleem is: ik heb geen idee hoe ik aan mensen face-to-face ontmoeten moet beginnen. Bij Mr. Fiesta was de setting gewoon net goed: een rustig feestje, een kleine gespreksgroep en niemand om me achter te verschuilen omdat ik er praktisch niemand kende. Maar hoe vaak komt het voor dat al die puzzelstukjes op hun plaats vallen? Juist ja: niet vaak.

Meer lezen van Julie?

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #19: Tinder in een notendop
Sluiten