Julie
Julie Love & Life 15 jan 2019

Dagboek van een introverte dater #18: Een puberaal plannetje

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Theorie in praktijk omzetten is vaak moeilijk. In theorie weet ik dat ik het initiatief wat meer aan de man moet laten. In theorie weet ik dat ik iets minder assertief zou willen zijn. Maar in de praktijk is dat een ander verhaal.

Je raadt het al: ik heb een vriendschapsverzoek naar Mr. Fiesta gestuurd (de man van het feestje, heb je ‘m: fiesta – feestje?). Nu heb ik er dus een vriend bij op Facebook. De man ‘man’ laten zijn: geen check. Minder assertief zijn: geen check. I had one job. Eigenlijk twee, maar je begrijpt wat ik wil zeggen.

introverte dater

Ter verdediging: de collega die me uitlegde dat ik het initiatief wat moest loslaten, heeft me, nadat ik mijn verhaal aan haar had gedaan, ervan overtuigd dat ik een verzoek moet sturen. Ondertussen zijn Mr. Fiesta en ik al twee weken ‘vrienden’ en tot hiertoe heb ik me ervan kunnen weerhouden hem een bericht te sturen. Dat is flink, toch?

Hij heeft me een hele avond gevleid, daarna heb ik hem een verzoek gestuurd. De bal ligt terug in zijn kamp. Heb ik zijn hele profiel al grondig bekeken? Wees maar zeker. Heb ik zijn ex-vriendin al gevonden? Reken maar van yes. Mooie vrouw. Verdorie.

Onzekerheid slaat weer toe: hij heeft vast mijn verzoek geaccepteerd omdat hij niet durfde weigeren. Hoe kan ik die twijfel uit mijn hoofd krijgen zonder assertief te zijn? Heel simpel: een puberaal, maar effectief plan. #evillaugh

introverte dater

Ik verander mijn profielfoto. Ik krijg een like van Mr. Fiesta. Een pity friendship request begrijp ik nog, maar van een pity like heb ik nog nooit gehoord. Een vriendschapsverzoek kun je namelijk niet negeren, een nieuwe profielfoto op je tijdlijn wel. Ik zoek er niet al te veel achter, want ik vermoed dat Mr. Fiesta een sociaal bijtje is dat veel mensen een like geeft. Maar toch is het fijn te weten dat ik niet verzonnen heb dat hij ook aan het flirten was.

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #17: Een Hegel aan filosofie

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #18: Een puberaal plannetje
Sluiten