Love & Life 25 dec 2018 Julie

Dagboek van een introverte dater #15: Alleen naar een feestje, hoe doe je dat?

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Alleen naar een feestje gaan waar je praktisch niemand kent is een aanrader. Ik waagde me er afgelopen weekend aan en ik heb er geen spijt van. Allesbehalve zelfs.Het was een afscheidsfeestje van een schoolvriendin die binnenkort naar het buitenland verhuist. Voor mij zou het meer een reünie worden, want ik had haar al zo’n vijf jaar niet gezien of gesproken.

Of het bizar is dat ik dan uitgenodigd werd? Wees maar zeker. Maar daardoor was ik juist nieuwsgierig en vond ik het niet erg naar een feestje te gaan waar ik slechts één persoon als mijn vriend beschouw, naast de gastvrouw.

Ik wist dat er ook nog enkele andere bekende gezichten van de middelbare school zouden zijn, maar niemand waar ik ooit al mee gesproken had. Bovendien allemaal mannelijk, dus dat bracht extra stress met zich mee (ben ik de enige die dan wat zenuwachtiger wordt?).

introverte dater

Ik geef toe: een van die mannen heb ik altijd al knap gevonden en dat may or may not have been the real reason waarom ik er per se naartoe wou. De kans was groot dat alle mensen van mijn middelbare school zouden samenklitten, toch?

Wat make-up op, net kleedje aan, hoge hakken (lees: lange benen) om mijn outfit af te werken, … Nog een paar keer diep ademhalen voor ik het feestzaaltje binnenstap terwijl het rationele stemmetje in mijn hoofd voortdurend lacht: ‘Julie, waar ben je in godsnaam mee bezig?’ en mijn kamikazestem antwoordt: ‘Niet denken, gewoon doen.’ #schizofreen

Ik vond mijn vriend al snel en hij stond inderdaad al met een ander bekend gezicht van het middelbaar te praten. Beetje awkward, maar daar was ik op voorbereid. Ik hoor dat een andere  ex-klasgenoot het niet zou redden die avond en dat de man waar ik naar uitkeek er uiteindelijk toch niet zou zijn. Bummer. Maar dan komt het laatste bekende gezicht binnen en guess what … hij had een (knappe) maat bij.

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #14: Stuur ik zelf een openingszin of niet?

Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #15: Alleen naar een feestje, hoe doe je dat?
Sluiten