Love & Life 11 dec 2018 Julie

Dagboek van een introverte dater #13: De ideale leeftijdsgrens op Tinder

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee. 

Op kantoor heb ik mijn verhaal gedaan, een paar keer zelfs want telkens kwamen er nieuwe collega’s binnen. Zij loven me omdat ik zo duidelijk ben geweest, omdat ik een tweede date geweigerd heb en omdat ik het ‘mooi’ heb afgerond. Hoe meer ze benadrukken hoeveel durf daarvoor nodig is, hoe harder ik besef dat dat blijkbaar niet normaal is, toch zeker niet bij je eerste date. Misschien was ik gewoon dapper uit onwetendheid? Ignorance is bliss.

introverte dater

Het is fijn om mijn verhaal te kunnen doen, want mijn collega’s merken vaak dingen op die ik zo nog niet had geïnterpreteerd. Hun grote conclusie: ik was te matuur voor hem, whatever that means. Ik vind mezelf niet matuur, ik ben gewoon altijd zo geweest. Zelf noemde ik het altijd ‘saai’, maar dan krijg ik protest van mijn vrienden, familie en collega’s.

Ik drink nauwelijks alcohol en ik drink liever een glas water dan een glas vloeibare suiker frisdrank. Ik ga niet graag uit, al zeker niet naar een boenkeboenke tentfuif. Ik heb geen wanderlust. Ik heb geen FOMO. Ik wil graag werken en mijn leven opbouwen. Geld verdienen om zo snel mogelijk van mijn geboortedorp naar een stad te verhuizen. Bijleren om de beste in mijn vak te worden (ambitieus, maar je kunt de lat beter wat te hoog leggen, toch?).

Dus noemen ze mij matuur. Dat is de reden waarom een mannelijke collega me aanraadt iemand ouder dan mezelf te daten. Hij zegt dat mannen op mijn leeftijd nog niet op dezelfde golflengte zitten als ik. Dat mannen van mijn leeftijd misschien te snel geïntimideerd zijn door iemand als ik (ik weet ook niet waarom). Als man begrijpt hij het mannelijke geslacht vast beter dan ik, dus ik wil het gerust een kans geven.

introverte dater

Zo gezegd zo gedaan: ik stel mijn leeftijdslimiet op Tinder wat hoger in (28!) en begin weer te swipen. Ik hoop alleen dat ik geen mannen tegenkom met een dringende kinderwens en dat die ‘oudere’ mannen me überhaupt een kans geven. Wie gaat immers bewust op zoek naar een lief dat vijf jaar jonger is? Waarschijnlijk denken zij dat ik nog naar ‘My Little Pony’ kijk. Maar we kunnen maar proberen, toch? #swipeon

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #12: Hoe wijs je een Tinderdate af?

Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #13: De ideale leeftijdsgrens op Tinder
Sluiten