Julie
Julie Love & Life 4 dec 2018

Dagboek van een introverte dater #12: Hoe wijs je een Tinderdate af?

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee. 

Ik geef toe dat ik deze column al drie keer opnieuw heb geschreven. Vlak na de date waren mijn gedachten te chaotisch om ze in een begrijpelijke tekst te gieten. Nu, twee weken na wat er gebeurd is, probeer ik het nog eens.

De avond na de date wilde Mr. Red al weten ‘waar ik stond’. Ik heb daar toen (te?) eerlijk op geantwoord met een relaas dat erop neerkwam dat ik het zelf niet goed wist. Ik heb hem ook eerlijk verteld dat ik fysiek nog niks voelde.

introverte dater

Niet veel later kwamen er excuses. Hij hoopte dat ik niet boos was op hem omdat hij me zo direct had gevraagd waar ik stond, en dat ik niet boos was op mezelf (ik had meermaals gezegd dat ik het frustrerend vond van mezelf dat ik zijn enthousiasme niet kon beantwoorden). Ik zei van niet.

Zijn duizendste verontschuldiging de ochtend nadien was de spreekwoordelijke druppel. Hij stelde weinig vragen op de date, ik nam voortdurend het voortouw, er is geen fysieke aantrekkingskracht van mijn kant.

En eigenlijk is het ook niet netjes om me al zo vroeg on the spot te zetten door te vragen hoe ik me voel. Ik wil iemand die ook in mij geïnteresseerd is, die als een man ook eens de leiding kan nemen en uiteraard iemand waarbij ik (vanbinnen) als een tienermeisje begin te giechelen als ik hem zie.

introverte dater

Ik wil hem niet friendzonen, want ik weet dat hij daar al eerder terecht is gekomen. Maar ik weet dat het niet netjes is hem aan het lijntje te houden. Ik had nooit gedacht dat ik de persoon zou zijn die iemand zou friendzonen. Ik dacht dat ík degene zou zijn die al snel een tienbeurtenkaart naar Vriendschapsland zou krijgen. Enkeltje, geen retour.

Ik raap al mijn moed bij elkaar en zeg dat het van mijn kant niets gaat worden. Hij antwoordt dat hij het al had zien aankomen. Hij wil op vriendschappelijke basis nog eens afspreken, maar ik vind dat uitstel van executie. Bovendien ben ik op zoek naar een lief, een man, niet naar een vriend of een jongen. Hij wenst me het beste en ik wens hem uit de grond van mijn hart hetzelfde. #backtothedrawingboard

introverte dater

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #11: Hoe was de date?

Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #12: Hoe wijs je een Tinderdate af?
Sluiten