Love & Life 27 nov 2018 Julie

Dagboek van een introverte dater #11: Hoe was de date?

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee. 

Ken je die meme waarin Homer Simpson frame per frame in een haag verdwijnt? Hem wil ik nu zijn. Begrijp me niet verkeerd: de date was wel oké. We hebben alle stalletjes op de kinderboerderij bezocht, inclusief de lepeltje-lepeltje liggende varkens. In de moestuin sprak een wildvreemde man ons aan met de vraag of het volgens ons een goede biomoestuin was.

introverte dater

Hier en daar stond wat onkruid en sommige planten deden het duidelijk niet zo goed omdat de grond te arm is, maar wij zeiden dat het er wel oké uitzag. Toen begon de man aan een relaas over wat er allemaal mis was. #sfeerverpester

Daarna gingen we iets drinken. Hij praatte vlot, ik praatte vlot, er waren maar weinig ongemakkelijke stiltes en waren die er toch, dan vulden we die op door op te merken dat we al te veel met elkaar gesproken hebben en hoe zielig de biomoestuinman wel niet was.

In het begin was het even zoeken, maar uiteindelijk ging het gesprek vlot. Hij stelde wel weinig vragen, dus – egocentrisch als ik ben – begon ik maar over mezelf te praten.

introverte dater

Tijdens dat gesprek overtuigde ik mezelf: hij is knap. Mooie blauwe ogen, mooie stoppelbaard. Maar toen we twee drankjes en twee uur later richting parking wandelden verdwenen die assets weer wat op de achtergrond (zie vrees nummer 1).

Op onze terugweg schoot regelmatig door mijn hoofd: ga niet voor een kus, ga alsjeblieft niet voor een kus, want dat wil ik niet. Bij onze auto’s namen we afscheid met een kus op de wang. Niets mis mee. Net als met deze date (hij had geen hemd aan, maar gezien de setting van de kinderboerderij wil ik dat door de vingers zien).

Toch was het best een anticlimax, hoewel dat waarschijnlijk vooral aan mijn onrealistische verwachtingen ligt. Wat ik verwacht? Dat weet ik zelf ook niet. Maar wel iets meer dan ‘niets mis mee’.

introverte dater

Mr. Red wil graag op een tweede date. Ik wil het best nog een kans geven, maar vrees dat als er dan niets van komt, het nog moeilijker zal zijn om hem te zeggen dat ik hem niet zie zitten (zie vrees nummer 2). Daarom wil ik nu Homer Simpson zijn. Gewoon in een bosje verdwijnen en de situatie laten voor wat ze is. Lekker veilig. #jesuisHomer

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #10: De date ligt vast

Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #11: Hoe was de date?
Sluiten