Love & Life 20 nov 2018 Julie

Dagboek van een introverte dater #10: De date ligt vast

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee. 

Het hoe, wat, waar en wanneer van de date ligt vast. Nu kan het overdenken helemaal beginnen, hoera. Een bloemlezing.

Mijn grootste vrees: wat als ik hem helemaal niet aantrekkelijk vind? Ik heb al (veel) foto’s van hem gezien en het is wel duidelijk dat hij puur fysiek gezien mijn type niet is. Begrijp me niet verkeerd: ik ben zeker de magerste niet, maar ik sport wel, probeer gezond te eten en koester de droom ooit toch een platte buik te hebben (een beetje naïef, dat weet ik ook wel). Ik denk dat dat bij hem niet het geval is.

introverte dater

Soms denk ik: maar als hij ziet hoe jouw levensstijl is, zal hij er misschien ook iets aan willen doen? Dan tik ik mezelf op de vingers, want regel nummer een bij liefde is: probeer niet iemand te veranderen.

Tweede vrees: wat als ik hem niet leuk vind, maar hij mij wel? Ik ben als de dood om iemand te kwetsen. Ik ben niet zo laf om simpelweg niet meer te antwoorden op zijn berichten (heet dat ghosting?), maar ik heb geen idee hoe ik hem zou moeten uitleggen dat ik liever een stap terugzet.

introverte dater

Derde vrees: misschien vind ik hem alleen maar leuk omdat hij me aandacht geeft? Ik heb nog nooit zoveel complimentjes gekregen, zoveel berichten, … Ik ben nog nooit zo openhartig geweest tegen iemand. Niet tegen vriendinnen, niet tegen mannen.

Bij al die angsten denk ik aan mijn zus en haar man. Mijn zus zegt voortdurend dat hij haar type niet is. Mijn schoonbroer houdt van fuiven, mijn zus niet. Mijn schoonbroer sport niet veel, mijn zus heeft een personal trainer.

Zij zijn nog steeds samen. Soms gelukkig, soms iets minder. Ben ik dan zo veeleisend? Misschien wel. Ik wil een man die in een mooi wit hemd komt aandraven op de eerste date. Mét lange mouwen (dat heb ik ook al geleerd op kantoor). O wee als hij morgen in een T-shirt voor mijn neus staat.

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #9: De collega’s zijn fan van Mr. Red

Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #10: De date ligt vast
Sluiten