Julie
Julie Love & Life 18 sep 2018

Dagboek van een introverte dater #1: Digitaal op zoek naar de liefde

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee. 

Mijn naam is Julie. Ik ben 23 jaar en heb nog nooit een lief gehad. Behalve dat ene vriendje in de kleuterschool waar ik mee zou trouwen, maar dat telt niet echt. Hoe het zover is gekomen? Een koppig geloof in: als je de liefde zoekt, vind je ze toch niet. Dus zocht ik niet en wachtte ik geduldig tot de liefde mij vond.

Dat was duidelijk niet de aangewezen strategie. Best logisch, aangezien ik geen hele weekends op café of in discotheken heb rondgehangen. Niet toen ik 16 was, niet nu ik 23 ben. Dan leer je nu eenmaal niet veel nieuwe mensen kennen. Laat staan dat je leert hoe je met mannen flirt.

“Ik ben tevreden met wie ik ben. Ik heb een toffe job. Ik zoek alleen nog een lief dat bij mij past.”

Doe daar nog een sausje introversie en sociale gêne bovenop en je hebt een beeld van hoe mijn liefdesleven er uitziet.

Nee, wacht, je moet ook nog weten dat ik over alles iets te veel nadenk. Geloof me, ik kom met de beste comebacks en slimme antwoorden. Alleen komen die pas twee uur na de aanzet tot die antwoorden, omdat ik alles opnieuw en opnieuw in mijn hoofd afspeel. Wanneer iemand me aanspreekt, sta ik met mijn mond vol tanden een beetje verlegen te wezen. #nice

“Maar Julie, zo negatief!” Nee, hoor. Ik ben tevreden met wie ik ben. Ik heb een toffe job. Ik zoek alleen nog een lief dat bij mij past. Dat hoop ik op Tinder te vinden. Dames en heren, spread the word: Julie zit op Tinder, want ze gaat mee met de tijd en gaat digitaal op zoek naar liefde.

Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #1: Digitaal op zoek naar de liefde
Sluiten