Lesley
Lesley Food 30 apr 2018

Iemand een kopje crospresso?

Wij zijn blij dat we met echte foodies op de redactie zitten, want zusje Culy voorziet ons dagelijks van de nieuwste food trends. Onlangs spotten ze de crospresso, een combinatie van een croissant en een espresso. Met Nutella. Helaas wel enkel in Sydney en Melbourne. Insert Australian plane ticket.

Een kopje crospresso

In Sydney en Melbourne vind je vestigingen van de Australische koffieketen Piccolo Me. De broers Charlie en Roy El Hachem, die de koffieketen runnen, bedachten een eetbaar koffiekopje van croissantdeeg met Nutella. Daarvoor bakken ze vers croissantdeeg in muffinvormpjes.

When coffee meets a Nutella edible croissant cup.. The Crospresso is born #crospresso #piccolome #original #ivebeenpiccolod

A post shared by Have You Been Piccolo'd Yet? (@piccolome) on

Met een glaasje duwen ze het croissantdeeg vervolgens iets in, zodat er ruimte ontstaat voor de koffie. Daar gaat een lepel Nutella in en een handje sprinkles op de rand. De mini-croissant past precies in een espressokopje. Vervolgens wordt er een verse espresso in getapt. En als je wilt, kan er ook nog een wolkje melk bij.

Zoete broodjes

Door de warme espresso smelt de Nutella en raakt het croissantje doordrenkt met chocolade. Een beetje messy misschien, maar volgens de broers vliegen de crospresso’s als zoete broodjes – eh, croissantjes – over de toonbank.

Ben je toevallig in Sydney of Melbourne? Ga langs bij Piccolo Me en proef het zelf. Or try the crospresso at home.

<Crospresso> Nutella Croissant coffee cups and mars bar filled croissants.. what a time to be alive. The madness has hit @piccolome_wollongong #piccolome #ivebeenpiccolod #esprookie #crospresso #crospresso

A post shared by Have You Been Piccolo'd Yet? (@piccolome) on

Culy

Reageer op artikel:
Iemand een kopje crospresso?
Sluiten