Lesley
Lesley Food 14 mei 2019

We’ve died and gone to heaven: croissants met Nutella en banaan

Dat Nutella-banaan een hemelse combinatie is, weet intussen iedereen al. Nutella op een croissant is ook niet meer zo bijzonder, maar een in boter gebakken croissant met Nutella en banaan is exact wat je volgend weekend op je bord wilt krijgen. 

Dit heb je nodig voor 6 croissants

  • 6 kleine croissants
  • 12 eetlepels Nutella
  • 2 grote bananen, in dikke plakjes gesneden
  • 3 eetlepels boter
  • zout
croissants nutella banaan

Zo maak je ze

Snijd de croissants in tweeën met een scherp mes. De onderste helft besmeer je met Nutella. Leg er de plakjes banaan op en dek de croissant af met de andere helft.

Laat de boter en een snuf zout op medium vuur smelten in een pan en wacht tot de boter bruin kleurt en nootachtig ruikt.
Leg de croissants in de pan en bak ze aan beide kanten bruin en knapperig, tot de Nutella is gesmolten.

Plet de croissants tijdens het bakken licht met een spatel, zodat die mooi evenredig bruin bakken.

Wil je het net iets minder vettig? Dan kan je je croissant ook gewoon beleggen met Nutella en banaan zonder ‘m daarna nog eens extra in boter te bakken.

croissants nutella banaan

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
We’ve died and gone to heaven: croissants met Nutella en banaan
Sluiten