Lesley
Lesley Food 22 jan 2019

Er bestaat nu croissant-ijs met héél véél boter en wij haasten ons naar New York

Bij Supermoon Bakehouse in New York staat de croissant centraal. Wij houden de zoete koffiekoek voor bij onze krant en koffie op zondagochtend (granny life for the win), maar in het Amerikaanse koffiehuisje doen ze er veel meer mee. Hun nieuwste creatie? Croissant-ijs. Met héél. véél. boter.  

Croissant-ijs

Bij Supermoon Bakehouse vinden ze duidelijk dat croissants niet alleen bij het ontbijt kunnen. Of dat ijs net wél bij het ontbijt kan. Whatever. Ze goten hun beroemde croissants in een ijshoorntje en nu kun je er dus croissant-ijs eten, lazen we bij ons zusje Culy.

croissant-ijs

Als je hun croissant butter soft serve bestelt, krijg je softijs gemaakt met de boter die ze gebruiken voor hun goddelijke croissants. Zoet, zout, hartig en ijskoud: een feestje in je mond. De eetbare kunstwerkjes liggen uitgestald op een roze marmeren tafel, alsof je in een atelier rondstapt. Het hele grapje is dus ook nog eens een streling voor het oog.

En dat is nog niet alles: bovenop je ijsje krijg je croissantkruim dat is gewenteld in extra zout en suiker. Ook zit er een krokantje op je ijsje, gemaakt van de signature-croissant van Supermoon Bakehouse. Inclusief kleurtjes. Dat krokantje is ook weer op smaak gebracht met extra zout, boter en suiker.

View this post on Instagram

This was sooo good! Buttery, salty, sweet softserve and the spoon changes colour! ??? . . #bitemenyc #supermoonbakehouse #croissantbuttersoftserve #softserve #sweetandsalty #dessert #sweettooth #nycfood #newyorkcity #manhattan #nycdessert #eatupnewyork #eatingforinsta #foodstagram #icecream #treatyoself #delicious #foodie #pastry #sweet

A post shared by ? Nadia Allan ? (@nadia_allan_) on

Oké, een feestje in je mond, een streling voor het oog en een caloriebom in je buik. Maar de eerste keer dat dat ons ervan weerhoudt om onze tanden ergens in te zetten moet nog komen.

Zelfs het lepeltje is helemaal disco

Alsof dat nog niet genoeg was, krijg je bij het croissant-ijsje ook nog eens een lepeltje dat van kleur verandert onder invloed van warmte en kou. Dat zorgt ervoor dat deze snack een eetbare disco in een bekertje wordt. Hoe cool is dat?

View this post on Instagram

The (edible) Museum of Modern Art* *all art is edible btw, although these probably taste a little better than a Warhol. Well, we hope they do. ** also, if you have a Warhol or access to one, please take a bite out of one and let us know…and don’t worry we will patch it up with pastry cream. Perfect pic by @cyndricktiu . . . #eatawarhol #supermoonbakehouse

A post shared by Supermoon Bakehouse (@supermoonbakehouse) on

Ga je binnenkort naar New York? Je vindt Supermoon Bakehouse aan 120 Rivington Street. En breng wat croissants voor ons mee – die smelten niet.

Als je een echte croissant-crush hebt, vind je deze tacro’s en crospresso’s vast ook lekker.

De tacro: een croissant of een taco?

Iemand een kopje crospresso?

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Er bestaat nu croissant-ijs met héél véél boter en wij haasten ons naar New York
Sluiten