Lesley
Lesley Food 1 jan 2020

Deze couscoussalade met feta, granaatappelpitjes en munt is ideaal als lichte lunch

Heb jij – net als de rest van de wereld – goede voornemens gemaakt, of wil je die feestkilo’s er graag snel weer af? Deze couscoussalade met feta en pijnboompitten is daar ideaal voor. Dankzij de munt en citroen heb je meteen een verfrissende hap. 

Je kunt dit als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue serveren, of gewoon als volwaardig slaatje presenteren door er bijvoorbeeld een stukje kip bij te bakken.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 500 gram gekookte couscous (of 500 gram bloemkool)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 50 gram gele rozijnen
  • 1 koffielepel gedroogde munt
  • het sap van 1 citroen
  • 2 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • een stevige snuf zout
  • feta naar smaak
  • pitten van 1 granaatappel

Couscoussalade met pijnboompitten en feta

  1. Rooster in een koekenpan zonder vetstof de pijnboompitten goudbruin. Dit doe je het best op een laag vuurtje om te voorkomen dat je je pijnboompitten verbrandt. Hou je aandacht erbij!
  2. Doe de geroosterde pijnboompitten en de gele rozijnen samen met de couscous in een grote kom en meng alvast door elkaar.
  3. Strooi er dan de gedroogde munt bij. Meng in een apart kommetje het citroensap met de olijfolie, het zout en het sjalotje. Proef even of de smaak goed zit en kruid eventueel nog bij.
  4. Je kunt de citroendressing over het geheel gieten en mengen of je gasten per portie laten beslissen hoeveel ze willen. Wij gieten ze er het liefst meteen over, zodat de smaak al in de couscous kan trekken.
  5. Kruimel er wat feta overheen en garneer met de granaatappelpitjes. Klaar!

Ook lekker:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Deze couscoussalade met feta, granaatappelpitjes en munt is ideaal als lichte lunch
Sluiten