Lesley
Lesley Entertainment 19 jun 2019

Couleur Café: het groenste festival van deze zomer?

Volgend weekend gaat de festivalzomer écht van start. Niet alleen moeder aller festivals Rock Werchter, maar ook Couleur Café gaat dan door. En dat festival is niet alleen ontzettend gezellig, maar ook nog eens ecologisch verantwoord.

Pocket-asbakken

Net als tijdens vorige edities krijgen rokers ook dit jaar herbruikbare pocket-asbakken in hun handen geduwd. In totaal worden er 19.000 uitgedeeld. Er hangen ook zo’n 200 zelfgemaakte asbakken rond bomen én er zijn drie interactieve asbakken om het publiek bewust te maken van de acties. #papierhier #peukenookhier

Foto: Couleur Café

Op de website wordt bovendien aangemaand om afval in de vuilnisbakken achter te laten, de bekers naar de daarvoor bedoelde stand te brengen en je behoefte in een Dixi te doen en niet in het park. #ieuw

Sorteren: wie zijn best doet zal het leren

De gemiddelde festivalganger laat per dag zo’n 1200 (!) gram afval achter per dag. Met slechts 650 gram er dag doet de Couleur Café-festivalganger het dus veel beter. Bekers, borden en bestek zijn er gemaakt uit natuurlijk materiaal (gemaakt uit maïs of rietsuiker) en wie zijn bekers terugbrengt naar de recup-stand krijgt een gratis drankbonnetje (yaasss!) of een gepersonaliseerde Couleur Café-sleutelhanger. Die worden ter plekke gemaakt uit teruggebrachte bekers door Plastiek Boetiek.

Food baby

Elke wereldkeuken biedt twee vegetarische maaltijden voor een bescheiden prijs – vegetarisch koken verbruikt namelijk een pak minder energie dan wanneer je vlees consumeert. Ook moedigt de organisatie de standhouders aan om hun ingrediënten rechtstreeks in te kopen bij een bioboer. Eerlijk én heerlijk!

Lege drinkbussen vul je gratis aan de waterkraantjes en dit jaar worden er ook exclusieve Couleur Café-drinkbussen verkocht.

Openbaar vervoer > auto

Couleur Café moedigt je ook aan om de auto links te laten liggen en met het openbaar vervoer te komen. Je reist gratis met de MIVB, er worden extra nachtbussen ingelegd en ook met de trein reis je aan halve prijs. Op de fietsparking laat je bovendien je fiets gratis en veilig achter.

Zien we jou ook op Couleur Café? Deze vijf dingen vielen ons op tijdens de vorige editie.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Couleur Café: het groenste festival van deze zomer?
Sluiten