Lesley
Lesley Travel 12 apr 2018

Couchella: geniet van Coachella vanuit je zetel

Coachella: da’s Pukkelpop, maar dan met meer zon, hippe drankjes en palmbomen. Helaas is dat omdat de festivalwei zo’n twaalf uur vliegen verwijderd is van die in Kiewit. Dus zwier die bloemenkrans gewoon wel in je haar en geniet thuis van Couchella!

Natuurlijk gaat er niets boven de echte wei, maar Californië is nu eenmaal niet bij de deur. En Couchella heeft ook zo z’n voordelen. Of wat dacht je hiervan?

1. Je kunt Coachella gewoon streamen via YouTube

Voor het achtste jaar op rij streamt Coachella heel wat van haar optredens op YouTube. Je kunt kiezen tussen vier verschillende feeds, die inzoomen op verschillende artiesten op verscheidene podia. De livestream is wel enkel te bekijken tijdens het eerste weekend van Coachella (13-14-15 april).

Een van de livestream-kanalen zal zelfs werken met VR zodat het echt lijkt alsof je voor de main stage staat. Maar dan in je comfortabele legging, een nog niet warm geworden pintje en geen palmbomen die je zicht versperren. Veel beter, toch? Ach ja, zolang je het zelf maar gelooft.

coachella

2. Je moet niet aanschuiven

Je eigen koelkast staat altijd vol, de pintjes die eruit komen blijven langer dan drie milliseconden fris en er is geen file. Lees: je hoeft geen ruzie te maken met je vrienden over wie er drank moet gaan halen en je hebt geen last van zwetende bierbuiken die in de rij langs je heen schuren.

3. Voorproefje op de Belgische festivalzomer

Veel van de artiesten op Coachella staan later dit jaar ergens op een Belgische (of Nederlandse) festivalwei. Zo staat The War On Drugs op Pukkelpop, spot je Fleet Foxes op Werchter en treedt Portugal. the Man op 22 juli op tijdens het OLT in Deurne. Tyler, the Creator en alt-J vind je terug op Dour en Beyoncé zie je in juni gewoon in Amsterdam. Ha, doei Coachella!

4. Snacks, snacks, snacks

Oké, die hebben ze op Coachella ook wel, maar op Couchella betaal je tenminste geen vijf euro voor een pakje friet en ben je ook geen arm kwijt voor een hamburger. Haal snacks in huis en steek dat uitgespaarde geld meteen in een potje voor op Werchter.

festival coachella

5. Jouw toilet is wel proper

Oké, als dit voordeel je niet tenminste een heel klein beetje blij maakt dat je niet in Californië zit, dan weten wij het ook niet meer. Dixi’s. Enough said.

Reageer op artikel:
Couchella: geniet van Coachella vanuit je zetel
Sluiten