Alex
Alex Beauty 31 mrt 2018

Wedden dat je je conditioner al je hele leven verkeerd gebruikt?

Het is zo’n beetje de standaardroutine van elke vrouw ter wereld: je wast je haar met shampoo en verzorgt het daarna met conditioner of een haarmasker. Simple as that, right? Toch zit de kans er dik in dat je je conditioner al je hele leven verkeerd gebruikt – en dus verspilt.

Maak je haar niet te nat

Ten eerste is het belangrijk je haar te borstelen voordat je gaat douchen. Je bespaart jezelf niet alleen veel miserie in het doucheputje, maar je verspilt zo ook geen conditioner. Door het eerst te borstelen, ben je al veel losse haren kwijt, waardoor het product alleen in ‘levend’ haar terechtkomt.

Daarnaast brengen veel mensen hun conditioner aan op kletsnat haar. Op deze manier verlies je een hoop product doordat er veel vocht in je haar zit. De grote hoeveelheid water verdunt het product, wat tot een minder goed resultaat leidt.

conditioner

Om ervoor te zorgen dat een conditioner z’n werk zo goed mogelijk doet, knijp je je haar na het wassen stevig uit. Hierna verdeel je het over je lokken, waarna je gewoon verder gaat zoals altijd. Met deze simpele hack zorg je ervoor dat je zo min mogelijk product verliest. Best logisch, toch?

Voor een nog beter resultaat zou je er ook voor kunnen kiezen om conditioner aan te brengen op droog haar. Zo zorg je ervoor dat het product helemaal niet hoeft te ‘vechten’ met het water. Dit is dan ook zeker geen gek idee als je je haar eens heel grondig wil verzorgen.

Reageer op artikel:
Wedden dat je je conditioner al je hele leven verkeerd gebruikt?
Sluiten