Tessa
Tessa Fashion 13 mrt 2019

Ein-de-lijk: comfortabel is het nieuwe sexy en hier lees je waarom

Vaarwel push-upbehas en naaldhakken, ze hebben hun beste tijd gehad. Tegenwoordig dragen we liever comfortabele bralettes en ugly dad sneakers, ook wanneer we ons sexy willen voelen. Comfortabel is officieel het nieuwe sexy en het lijkt erop dat vrouwen eindelijk zelf de regels bepalen omtrent sexy kleding. Who run the world? Definitely girls!

comfortabel is het nieuwe sexy

Comfortabel is het nieuwe sexy

Heb je een date? Dan was de kans vroeger groot dat je voor een strak, laag uitgesneden topje gaat met pijnlijke naaldhakken en een kokerrok die helemaal niet lekker zit. Die tijd is voorbij, want anno 2019 zie je er misschien zelfs wel beter (want zelfverzekerder) uit in een mooi wit T-shirt, je favoriete sneakers en een oversized blazer. Het hoeft allemaal niet zo uptight te zijn, iets waar we alleen maar blij van kunnen worden.

View this post on Instagram

When you’re a 70s, 18th century and sporty mix ?#borbonesme #borbonesing #thenewwaveaftertheater @1910__borbonese @borbonese_official #ad

A post shared by María Bernad (@maria_bernad) on

De male gaze

We zien een switch in wat we ervaren als sexy, maar waar komt die vandaan? Volgens ons begint het bij de male gaze, een concept dat geïntroduceerd werd door de feministische filmmaker Laura Mulvey in 1975. De male gaze is een term die staat voor de manier waarop vrouwen bekeken worden. Binnen de male gaze wordt de vrouw gepositioneerd als een object voor de heteroseksuele man.

Alles wat de vrouw doet en draagt, doet zij omdat de heteroseksuele man dat wil. Traditioneel gezien draaide vrouwenkleding om aandacht trekken van de man. Vroeger droegen veel vrouwen bepaalde kledingstukken simpelweg omdat dit verwacht werd door de man.

Zo zei model Sophia Loren in een interview tijdens Good Morning, America het volgende: “A woman’s dress should be like a barbed-wire fence: serving its purpose without obstructing the view.”

View this post on Instagram

A Spanish Love Affair #lovestoriesintimates #newcollection #lingerie #pyjama

A post shared by Love Stories Intimates (@lovestoriesintimates) on

Je kleden voor jezelf

We bepalen zelf wat sexy is en wanneer we sexy willen zijn. Veel vrouwen gaan mee in de man-repeller modetrends, waarbij ze zich enkel kleden voor zichzelf. Bye bye pijnlijke hakken en oncomfortabele strakke rokken en hallo sneakers en streetwear.

Er is eindelijk vrijheid in wat we dragen en we trekken ons steeds minder aan van de ouderwetse definitie van sexy. De vragen die vrouwen zich tegenwoordig stellen zijn eerder dingen zoals ‘Is dit comfortabel?’, ‘Zou mijn favoriete modeblogger deze outfit goedkeuren?’ en ‘Zie ik eruit als de persoon die ík wil zijn?’. Vragen betreffende de mening van de heren stellen we onszelf gelukkig steeds minder.

View this post on Instagram

“business casual”

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Een stille revolutie

We zijn dus best goed bezig. Er is een stille revolutie aan de gang richting genderneutraliteit binnen de mode-industrie en wij zijn er blij mee. Oversized kleding, genderneutrale kledingstukken en androgyne modecampagnes, het is goed dat we die kant op gaan.

Toch zijn er altijd mensen die vinden dat de kledingstijl binnen deze beweging onvrouwelijk is. Onvrouwelijk, wat betekent dat überhaupt? Wat moet een vrouw doen om vrouw te zijn, naast daadwerkelijk vrouw zijn? Een corset dragen? Onze benen vastbinden door een kokerrok te dragen? Onze tenen in oncomfortabele hakken proppen?

Wij vinden dat comfortabel ook vrouwelijk is, maar toch is het niet zo gemakkelijk. Wanneer jij je comfortabel voelt in je oversized T-shirt en zonder make-up, loop je het risico bestempeld te worden als onverzorgd. Als je dan weer met een full face make-up en strakke kleding rondloopt, ben je al snel arrogant en ijdel. We lijken het nooit helemaal goed te kunnen doen. Daarom is het juist zo belangrijk dat we massaal meegaan in deze beweging, want samen kunnen we de definitie van sexy veranderen.

View this post on Instagram

Man! I feel like a woman part 1837823

A post shared by María Bernad (@maria_bernad) on

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Ein-de-lijk: comfortabel is het nieuwe sexy en hier lees je waarom
Sluiten