Jutta
Jutta Entertainment 30 apr 2019

💩 De LOL’s en LMAO’s van 💩 Sven De Leijer

Ons maak je blij met kattengifjes en flauwe woordspelingen, maar hoe krijg je een stand-upcomedian aan het lachen? We vroegen het hen gewoon zelf en serveren je hier hun beste moppen, leukste filmpjes en geniale fails. Deze keer: Sven De Leijer. 

Sven De Leijer

Als je hem googelt staat er nergens ‘comedian’ bij zijn naam, maar grappig is hij wel. Dat weet je waarschijnlijk al van zijn ‘De Ideale Wereld’-filmpjes, waarin hij al eens een streek uithaalde met politici.

Sven De Leijer vertelt een mop

“Ik kan geen moppen onthouden, behalve deze: er zitten twee aapjes in bad, zegt het ene: oe-oe-oe-oe. Zegt het andere aapje: doe er dan wat koud water bij.”

Met welk filmpje moet je steeds opnieuw lachen?

“Met een heel onnozel filmpje van een klein, dik jongetje dat in bloot bovenlijf zit en waar zijn vriendjes doen of zijn buik een bankautomaat is.”

Wat was je eigen grappigste fail?

“Ik heb een jaar of drie geleden nogal een heftig ski-ongeval gehad. Ik kwam met een hard klap plat op mijn buik terecht. Op het eerste zicht leek het leek nogal mee te vallen, maar het deed wel ontzettend veel pijn.

Toen bleek plots dat ik voor een vol terras was neergesmakt. En dan ben ik stukje bij beetje verder gestrompeld, alsof er niks aan de hand was, maar met tranen in de ogen. Tot ik meters verder eindelijk hulp kon contacteren. Het is zo’n typisch belachelijk ding dat iedereen weleens meemaakt.”

Dit gebeurt er in de voorstelling

“‘Content’ is een aaneenschakeling van verhaalkes over waarom ik zo content door het leven stap. Maar dan wel om te lachen hé! Zo had er eens een 85-jarige vrouw in mijn poep geknepen, ik draaide me om en zei ‘Awel!’ en zei: ‘wa gade doen jom!?’

Meer van Sven De Leijer? Op 8 mei vertelt hij zijn verhaalkes in de Antwerpse Arenberg en er zijn nog tickets. Het wordt grappig, daar kun je vanop aan. 

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
💩 De LOL’s en LMAO’s van 💩 Sven De Leijer
Sluiten