Jutta
Jutta Travel 14 nov 2018

Ga nog snel op citytrip naar Amsterdam, want de stad wil toeristen bannen

Als je al een foto met de iconische rode I AMSTERDAM-letter op Instagram hebt gepleurd ben je dus al in de Nederlandse hoofdstad geweest. Als dat niet zo is moet je je haasten, want Amsterdam is de toeristen beu en gaat maatregelen nemen om ze weg te houden.

De inwoners van Amsterdam zijn het helemaal zat dat ze hun stad jaarlijks moeten delen met meer dan TWINTIG MILJOEN herriemakers uit alle werelddelen. Snappen we, want de stad is niet heel groot en twintig miljoen is belachelijk veel.

citytrip naar Amsterdam

Nu voel je je misschien niet aangesproken, maar als je niet in Amsterdam woont en er een paar dagen heen gaat om poffertjes te eten, foto’s te maken en te waterfietsen ben je dus een toerist. Ook als je niet van plan bent om zoals zoveel andere toeristen brallend op De Wallen te staan wankelen.

En omdat de Amsterdammers niet iedereen aan een grondige socialemediazoektocht kunnen onderwerpen alvorens te bepalen of je de stad in mag, zullen álle toeristen enigszins ontmoedigd moeten worden.

Minder B&B’s

Om te beginnen zal de stad de rode I AMSTERDAM-letters op het Museumplein verwijderen, omdat die symbool staan voor het massatoerisme (we herhalen: meer dan twintig miljoen mensen per jaar). Een andere set letters, die op Schiphol Plaza, blijft wel staan en nog een derde set blijft zal afwisselend op allerlei plekken – ook buiten het centrum – worden neergezet.

Daarnaast is het gemeentebestuur op het idee gekomen om het aantal bed and breakfasts te gaan inperken. Mede door de strengere controle op de Airbnb’s is het aantal bed and breakfasts ontzettend toegenomen en er komen steeds nieuwe adresjes bij. Dat is goed voor jou, want dan heb je keuze en de grotere concurrentie drukt de prijzen een beetje, maar niet zo leuk voor de nu al overbezette stad.

Kun jij dan nog wel op citytrip naar Amsterdam?

Ja, voorlopig is er nog niet echt een probleem. De Thalys is best betaalbaar, Airbnb’s zijn er zat en anders kun je Tinder nog gebruiken om een – ahem – slaapplaats te versieren.

Uitje naar Amsterdam? Passeer dan even bij deze vintagewinkels

Uiteraard zul je ook in de toekomst nog op citytrip naar Amsterdam kunnen, maar als er echt een beperking op het aantal vergunningen voor bed and breakfasts komt, bestaat de kans dat die veel duurder gaan worden. En wij zijn geen fan van duurder (a.k.a. we hebben ons volledige loon al uitgegeven aan lelijke boozeballs).

Ga dus deze winter nog naar de Nederlandse hoofdstad en laat die arme Amsterdammers dan voor de rest van hun dagen met rust. Er zijn immers genoeg andere leuke bestemmingen, waar ze bovendien geen mislukt Nederlands praten.

7 kleine Europese bestemmingen voor een originele citytrip

Reageer op artikel:
Ga nog snel op citytrip naar Amsterdam, want de stad wil toeristen bannen
Sluiten