Citytrip in eigen land: Bruisend Brussel

Citytrip in eigen land: Bruisend Brussel

Is het geld op en wil je er toch even tussenuit? Of is het gewoon veel te mooi weer om een hele dag binnen te zitten? Trek er dan een weekend op uit in eigen land. NSMBL weet alvast waar je heen moet. Deze week: de leukste hotspots in Brussel. 

Hier moeten de foodies zijn

Zowel de hipster die op zoek is naar de zoveelste burger op zijn lijstje als de foodie die op zoek is naar een verborgen parel in het hart van de stad komt hier aan haar trekken. Naast de ketens die je ook in andere grote steden vindt, zijn er talloze kleinere restaurants waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren.

La Fabrique

De beste, meest uitgebreide brunch die je ooit zult krijgen, beloofd. Niet goedkoop, want je betaalt er 29 euro voor de brunchformule, maar je mag wel zo vaak aanschuiven als je wilt. En wees maar zeker dat wij die 29 euro eruit hebben gehaald.

Houtsiplou

De lekkerste burgers in de leukste, meest kleurrijke omgeving eet je hier. Op een steenworp van de Beurs en de Grote Markt vind je op het Rouppeplein een pretentieloos en tof restaurant waar je op elk moment van de dag terecht kunt om iets te eten of te drinken. Extra leuk: hun groot terras in de zomer.

NSMBL Hotspot #26: Brusselse burgers bij Houtsiplou

Peck 47

Nog zo’n kleurrijke hotspot waar je vrolijk van wordt. In de bekendste breakfast bar van de stad kun je terecht voor een ontbijt of een snelle lunch. De prijzen zijn aan de hoge kant, maar het toffe interieur en de originele smoothies maken veel goed. Helaas heeft de rest van Brussel deze plek ook al ontdekt en moet je er – zeker in het weekend – dus vaak aanschuiven voor een plekje.

Tapas Locas

Tapas delen met je date doe je goedkoop bij Tapas Locas. Alle tapas kosten hier 4,50 euro en met zo’n vier à vijf bordjes heb je er echt wel gegeten. De ribbetjes met honing en patatas bravas zijn er to die for en ook de sangria is zalig.

Knees To Chin

Vietnamese spring rolls, want wie zei dat loempia’s sowieso ongezond zijn? Oké, ze zijn niet gefrituurd, maar wel minstens even lekker. Alles wordt er zelf gemaakt en dat zie je ook aan de inrichting: bestek haal je uit conservenblikken en bokalen dienen er als lampenkappen. Haal je nog eens inspiratie uit ook.

La Kasbah

Je hebt een aantal Marokkaanse restaurant in de hoofdstad, maar La Kasbah is het bekendste, en wij vermoeden ook het gezelligste. Je waant je in een échte Marokkaanse riad en de couscous is er heerlijk.

View this post on Instagram

Un endroit magique #couscous #maroc🇲🇦

A post shared by Rudi Rulli (@idur1970) on

Dorst gekregen?

Of je nu gaat voor een snelle koffie on the go of uren uittrekt voor een terrasje, je kunt op ontelbaar veel plekken terecht. Dit zijn de leukste.

Or Coffee

Bij uitstek dé gezelligste koffiebar van het land de stad. Op de bovenverdieping kun je rustig werken als je je laptop bijhebt, op de benedenverdieping en het leuke terras geniet je van de beste koffie die je in tijden gedronken hebt. Je vindt Or Coffee vlakbij de Beurs, dus je kunt er ook een snelle pitstop houden en een latte meenemen voor onderweg.

Monk

Dit bruin café is vooral bekend om haar spaghetti, maar je kunt er ook gewoon iets gaan drinken en voor de kleine honger een kaas- of charcuterieplank bestellen.

Life Is Beautiful (LIB)

In de hippe Dansaertbuurt vind je deze cocktailbar, die meteen opvalt door alle planten die je in de etalage ziet. LIB staat voor de volledige cocktail-experience en als je er buiten wandelt, kun je niet anders dan het beamen: life is beautiful. 

Delirium Café

Misschien wel het bekendste biercafé van de stad en met meer dan 2000 bieren op de kaart is dat niet vreemd. Het café is enorm en internationaal bekend, dus er komen ook nog eens verschillende nationaliteiten over de vloer. Hallo daar, knappe Italiaan, pintje delen?

Coaster City

Verborgen in het toeristisch gedeelte van de stad en dichtbij Delirium Café vind je Coaster City. Het is er elke dag happy hour tussen 20u en 23u en de cocktails zijn er, euh, vrij sterk. Wij zijn er al meermaals iets te luid lachend naar buiten gestapt.

Voor als je ook echt iets wilt doén

We snappen het volledig als je intussen gewoon lui wilt neerstrijken in alle bars en restaurants die Brussel te bieden heeft, maar als je ook iets wilt doén tussen de lunch en het diner in kun je hier terecht.

Museum van Natuurwetenschappen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar denk. aan. die. levensgrote. dinosaurussen. Dat is het beeld dat het museum bij ons oproept en stiekem zijn we daar nog steeds van onder de indruk.

View this post on Instagram

Dino's kijken met @znzmns

A post shared by Nina De Jong (@ninatejong) on

Striproute

Een toffe manier om de stad te ontdekken is door de striproute te volgen. In verschillende straten van Brussel vind je prachtige muurtekeningen met je favoriete striphelden, een uitgebreide lijst vind je hier.

Ook een leuke route die je langs alle bekende plekken brengt is van het Centraal Station naar de Kunstberg, zo naar de Kleine en de Grote Zavel, via het Justitiepaleis (dat uitzicht!) met de lift naar de Marollen, vanwaar je weer doorstapt naar Brussel-Centraal en de Grote Markt.

MIMA

MIMA werd bij haar opening omschreven als het museum voor millennials en maakt hedendaagse kunst toegankelijk door ook aandacht te hebben voor virale creaties en streetart.

C12

Uitgaan onder het Centraal Station van Brussel? Kan bij C12. Aan het roer staat Deep in House, een technocollectief dat ook ruimte laat voor concerten, tentoonstellingen en performance. En er zijn zeteltjes waar je even een dutje kunt doen als al die techno je te veel wordt. #echtgebeurd #meermaals

Brussels Vintage Market

Elke eerste zondag van de maand vindt de Brussels Vintage Market plaats in de Sint-Gorikshallen. Je scoort hier zonder twijfel een tof paar handgemaakte oorbellen of een tweedehands jurkje.

View this post on Instagram

THANK YOU FOR TODAY ✌🏼😎

A post shared by Brussels Vintage Market (@brussels_vintage_market) on

Meer hotspots in de rest van het land? Laat ons je gids zijn.