Lesley
Lesley Food 24 aug 2019

Deze chocolatechipcookie-ijsjes met gezouten karamel wil je nu meteen maken

Na een paar natte weken kunnen we eindelijk weer genieten van zomerse temperaturen. En die gaan gepaard met … rosé en ijsjes. Deze chocolatechipcookie-ijsjes met gezouten karamel bijvoorbeeld.

Dit heb je nodig voor 6 ijsjes

  • 1 liter vanille-roomijs
  • 8 chocolate chip cookies
  • 6 koffielepels gezouten karamel (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • ijsvormpjes

Zo maak je ze

Voeg het roomijs toe aan de kom van een staande mixer en zet die voorzichtig aan. Laat de mixer het ijs ongeveer 2 minuten kloppen, tot het zacht is.

Verkruimel ondertussen de chocolatechipcookies. Handig: doe ze in een hersluitbaar zakje en wals eroverheen met de deegroller. Meng de koekjeskruimels door het zachte ijs. Houd ook wat kruimels achter de hand.

Voeg de gezouten karamel toe aan het ijs en trek er met een vork slierten van door het ijs.

Schep het zachte ijsmengsel in de ijsvormpjes. Let op dat de vormpjes goed gevuld zijn. Check ook even of het ijs helemaal tot de bodem van de vormpjes komt. Tik een paar keer met de ijsvorm op het aanrecht, zodat lege hoekjes worden opgevuld met ijs.

Strooi een klein beetje koekkruimels bovenop de ijsjes en plaats de stokjes in de ijsjes. Zet de ijsvorm in de vriezer en laat de chocolatechipcookie-ijsjes daarin minstens drie uur opstijven.

Haal de ijsjes uit de vriezer en houd de vorm kort onder de kraan. Dat maakt het makkelijk om de ijslolly’s uit de vormpjes te halen. Rol de ijsjes tot slot door de overige koekkruimels en eet ze direct op.

Meer lekker ijs? Dankzij deze frisse watermeloen-ijsjes overleef je bloedhete dagen moeiteloos.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Deze chocolatechipcookie-ijsjes met gezouten karamel wil je nu meteen maken
Sluiten