Lesley
Lesley Food 7 nov 2019

Deze chocolademoussetaart met een bodem van Oreo wil je nú maken

Een keukenkluns die niks van chocola kan weerstaan? Same. Goed nieuws, want dan is deze chocolademoussetaart met een bodem van Oreo ideaal voor jou. Het recept is ontzettend simpel – je hebt er zelfs geen oven voor nodig!

Dit heb je nodig voor een chocolademoussetaart met een bodem van Oreo

  • 300 gram Oreo’s
  • 90 gram roomboter, gesmolten
  • 280 gram pure chocolade
  • 30 gram kristalsuiker
  • 4 eiwitten
  • snuifje tafelzout
  • 400 ml slagroom
  • springvorm van ø 22 of 24 cm

Zo maak je de taart

Maal de Oreo’s (in een hakmolen of keukenrobot) tot fijne kruimels en meng met de de gesmolten roomboter. Verdeel die over de springvorm en druk goed aan met je handen of de onderkant van een glas. Zet de vorm in de koelkast.

Smelt de pure chocolade langzaam au bain marie. Klop de slagroom met de suiker niet te stevig.

Klop de eiwitten met een snuif zout stijf met een garde of mixer met garde-opzetstuk. Let op dat de kom die je hiervoor gebruikt goed schoon en vetvrij is; anders worden de eiwitten niet mooi stijf.

Giet beetje bij beetje de slagroom bij de gesmolten chocolade en roer goed door met een spatel tot het een mooi chocoladebruin geheel is. Spatel nu voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoor, beetje bij beetje, zodat je er genoeg lucht in houdt.

Verdeel de chocolademousse over de opgesteven koekbodem en zet minimaal een paar uur terug in de koelkast om op te stijven.

PS: ook lekker met verse frambozen!

Meer chocolade?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Deze chocolademoussetaart met een bodem van Oreo wil je nú maken
Sluiten