Lesley
Lesley Food 26 jan 2020

Je kunt zelf chocolade-aardbeien met matcha maken en het is poepsimpel

Wij zijn wel fan van aardbeien met een goede topping. Oké, eigenlijk zijn we vooral fan als er chocolade, koekjes en ijs bij die aardbeien zitten, maar what’s in a name, right? Je bent (semi-)gezond bezig en kunt toch cheaten. En deze chocolade-aardbeien met matcha zijn ook nog eens supersimpel om te maken!

Dit heb je nodig voor 20 aardbeien

  • 55 gram witte chocolade
  • 1 koffielepel matchapoeder
  • 52 gram kokosolie, gesmolten
  • snufje zout
  • 20 grote aardbeien, met het kroontje er nog aan
  • zwarte en witte sesamzaadjes
aardbeien matcha

Zo maak je de aardbeien

Zet een plaat of bord klaar, bedekt met bakpapier. Was de aardbeien en dep ze goed droog.

Smelt de witte chocolade au bain-marie samen met de kokosolie, matcha en een snuf zout. Zet een kom of bak met ijswater klaar waar je het kommetje gesmolten chocolade straks in koelt.

Wanneer de chocolade net niet helemaal gesmolten is, haal je de kom van het vuur en zet je ‘m in de bak met ijswater. Let op dat er geen water in de chocolade komt.

Blijf voortdurend roeren met een spatel of lepel. Dat doe je om het mengsel snel terug te koelen, zodat het kan indikken. Na twee minuten roeren zou het mengsel wat dikker moeten zijn, zodat het aan de aardbeien blijft kleven.

Haal de kom uit de bak met ijswater. Pak de aardbeien een voor een bij het kroontje vast en doop ze in het chocolademengsel. Leg ze naast elkaar op het bakpapier.

Strooi de gemengde sesamzaadjes over de chocolade aardbeien met matcha en laat ongeveer 20 minuten uitharden in de koelkast.

Nu alleen nog wat ijs, chocolade en koekjes bij elkaar zoeken voor een froyo-matcha feast. Smakelijk!

Culy

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Je kunt zelf chocolade-aardbeien met matcha maken en het is poepsimpel
Sluiten