Kippen met kleren aan zijn het beste dat je vandaag gaat zien

Love & Life

Kippen met kleren aan zijn het beste dat je vandaag gaat zien

“Een kieken met een debardeurke aan!” galmde het op een goede vrijdagmiddag door de redactie. Een van onze collega’s stuitte op de trend en dat was voldoende om een halfuur lang te stoppen met werken en te staren naar kippen in chicken sweaters. En dat is exact wat jij nu ook gaat doen. Wedden?

Kippen met kleren aan

We kwamen een paar kippensweaters tegen. En toen nog een paar. En toen kwamen we erachter dat er zelfs een hashtag bestaat die onder #chickensweaters alle kiekens met kleren aan verenigt.

View this post on Instagram

Lucky chickens. #chickensweaters #luckybird @brettburgess677

A post shared by Shayla (@bumpkinpukas) on

Wij hebben geen kippen, maar overwegen serieus om er een paar in huis te halen (van eieren zijn we toch ook al fan). Nog een voordeel: het is winter en dan krijgen we altijd de onweerstaanbare drang om te beginnen breien (want da’s gezellig, zo naast het haardvuur, houden we onszelf dan voor).

Dat zijn we na welgeteld een halfuur ook alweer beu, en een kippensweater lijkt ons iets sneller af dan een sjaal die we minstens twee keer om onze hals moeten kunnen slaan.

Oh ja enne, nog beter dan een foto van een kip in een sweater? Een video van een kip in een sweater. Inclusief kippen-hoofdbeweginkjes en spastische stapjes. Zo. goed.

Tegenstanders

Het is natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn, want zijn er ook heel wat tegenstanders van de kippentruien.

Omdat kippen hun lichaamstemperatuur regelen door met hun veren te schudden kunnen ze het volgens tegenstanders net kouder krijgen (omdat ze beperkt worden in hun bewegingsvrijheid) en bovendien zijn de truien de ideale broedplek voor luizen en vlooien. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de hanenkammen en kippenpoten van je chicken eraf vriezen, dat gebeurt heus niet zo snel.

Als de trui nat wordt door de regen kan je kip er ook ziek van worden. Het is dus héél schattig, maar niet echt geschikt om ‘m langer dan een paar minuten over het hoofd van je kip te trekken – als je dat al van plan was. Nu ja, een paar minuten zijn ook al genoeg voor dat perfecte Instagram-kiekje (pun intended).

Groetjes van de voltallige redactie – wij zagen er ongeveer zo uit toen we door al die #chickensweaters scrolden.

Nog een paar grappige dieren zien?

Hugs, puggles en andere bizarre hondenkruisingen