Lesley
Lesley Food 1 mei 2018

Cheesecakemousse met salted caramel en popcorn

Wij zijn fan van desserts die er moeilijker uitzien dan ze zijn en deze cheesecakemousse hoort echt wel thuis in die categorie. En hij combineert dan ook nog eens drie van de beste dingen in het leven: cheesecake, salted caramel en popcorn. 

Dit heb je nodig voor 6 personen

  • 150 gram kristalsuiker, plus een extra eetlepel suike
  • 60 ml water
  • 450 ml slagroom
  • 250 gram roomkaas
  • 2 koffielepels zout
  • handje karamelpopcorn (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
cheesecakemousse

Zo maak je de zoute karamelsaus

Doe de suiker met het water in een pan met een dikke bodem. Zet het vuur hoog en houd het mengsel goed in de gaten (begin dus niet ondertussen de vaatwasser leeg te maken).

De suiker moet oplossen en koken tot hij goudbruin is, karamelkleurig dus. Wat je ook doet: absoluut niet roeren. Je kunt eventueel wel de pan bewegen als er wat suiker aan de randjes blijft plakken.

Verwarm intussen in een ander pannetje 200 ml van de room. Hij mag niet koken. Als de karamel de juiste kleur heeft, voeg je de room in hele kleine beetjes toe terwijl je stevig roert met een garde.

De karamel zal woest opborrelen en grote bellen vormen, dus doe dit echt beetje voor beetje en wees voorzichtig.

Als alle room is toegevoegd, roer je er een theelepel zout doorheen. Laat 10 minuten afkoelen.

Zo maak je de cheesecakemousse

Doe de roomkaas in een keukenmachine, voeg 1 eetlepel suiker toe en 120 ml van de zoute karamel. Mix tot je een glad mengsel hebt.

Klop in een andere kom (of in een keukenmachine) de rest van de slagroom op tot zachte pieken. Schep de room daarna voorzichtig door de roomkaas met karamel. Dit lukt het best met een spatel. Schep (roer niet), aangezien je de luchtigheid van de slagroom wil behouden.

Als alles is gemengd schep je de mousse in de glaasjes. Dek af met huishoudfolie en zet drie uur in de koelkast om op te stijven.

Wanneer je de desserts opdient, schep je een eetlepel karamel over elk glaasje. Strooi er wat karamelpopcorn overheen en nog wat zout. Smakelijk!

cheesecakemousse

Culy

Reageer op artikel:
Cheesecakemousse met salted caramel en popcorn
Sluiten