Jutta
Jutta Love & Life 28 aug 2019

Wil je het uitmaken met je date? Deze chatbot helpt je op weg

Na een paar dates met een leuke jongen voel je dat jullie toch niet echt bij elkaar passen. Helaas is hij zo enthousiast als een puppy en moet je hem nu duidelijk zien te maken dat het niks gaat worden. Vervelend, right, maar deze chatbot schiet je te hulp!

Een chatbot ja, en hij helpt écht om je boodschap op een respectvolle manier duidelijk te maken. Want ghosten is geen optie (nee echt, nooit. Niet doen.), maar recht door zee zijn is ook niet zo gemakkelijk.

De Quartz Breakup Trainer vuurt een paar fictieve berichten van je zogezegde date op je af, waardoor jij op je antwoorden kunt oefenen. En als jij dan binnenkort weer een enthousiast bericht krijgt om af te spreken, weet je meteen wat je moet zeggen.

Oefenen op dumpen met een chatbot

Wat doet de chatbot precies? De Breakup Trainer plaatst je in een hypothetische situatie. In die situatie heb je net een bericht ontvangen van iemand waarmee je een of twee dates hebt gehad, maar je wilt eigenlijk niet nog eens met hem afspreken. Na dit berichtje krijg je een aantal verschillende opties om te reageren.

chatbot helpt je bij het uitmaken

De tool werkt met AI en maakt gebruik van inzichten van verschillende dating- en relatie-experts. Hun tips helpen je om de juiste keuze te maken. Nu moet jij alleen nog de moed verzamelen, zeggen waar het op staat en doorgaan met je leven. Thank u, next. 

Lees ook: 10 dingen die je wilde weten voor je eerste break-up

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Wil je het uitmaken met je date? Deze chatbot helpt je op weg
Sluiten