Jutta
Jutta Health 19 apr 2019

Chagrijnig? Stel jezelf deze vragen om je dag beter te maken

Zo nu en dan heb je gewoon een slechte dag en ben je vreselijk chagrijnig. Toch is het een stuk fijner voor jezelf en de mensen om je heen om dat rothumeur aan de kant te schuiven.

Iedereen heeft weleens een mindere dag, iedereen stapt weleens met het verkeerde been uit bed. Kan gebeuren, maar het is zonde om de hele dag in die negatieve energie te blijven hangen. In plaats van de hele dag te zwelgen in zelfmedelijden, kan je beter nadenken over de dingen die wél goed gaan. 

Zo ga je van chagrijnig naar goedgezind

In het begin zul je misschien wat sceptisch zijn. Hallo, het is je chagrijnige dag vandaag, waarom zou je dankbaar zijn als je ook zelfmedelijden kunt hebben? Maar door aan positieve dingen te denken word je vanzelf blijer, het werkt écht.

Hoe je dat voor elkaar krijgt? Bijvoorbeeld door jezelf onderstaande vragen te stellen of de zinnen af te laten maken? Ze zijn afkomstig uit het ‘Tiny Buddha’s Gratitude Journal’ van Lori Deschene. Zoals Deschene zelf zegt: we hebben dankbaarheid het meeste nodig als we het eigenlijk niet voelen.

  1. Wat is het beste dat me vandaag is overkomen, en wat vond ik daar het fijnst aan?
  2. Voor welke dingen in mijn huishouden ben ik het meest dankbaar, en waarom?
  3. Wat vind ik het mooist aan mijn lichaam, en waarom?
  4. Welke dingen gingen de afgelopen tijd goed of gewoon beter dan ik had verwacht?
  5. Ik ben dankbaar dat ik gezond genoeg ben om …
  6. Ik ben dan wel niet rijk, maar ik ben dankbaar dat ik genoeg geld heb om …
  7. Ik ben gelukkig omdat ik elke dag … mag doen.
  8. De beste dingen in het leven zijn gratis, zoals …
  9. Ik vind het leuk dat ik morgen …
  10. Ik ben trots op mezelf omdat ik de moed had om …

Nu is het niet helemaal waar dat de beste dingen in het leven gratis zijn (die concerttickets zijn DUUR!), maar vriendschap, gezondheid en je goede humeur zijn dat wel.

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.



Reageer op artikel:
Chagrijnig? Stel jezelf deze vragen om je dag beter te maken
Sluiten