Lesley
Lesley Love & Life 9 mei 2019

7 cadeaus voor Moederdag als je stiekem een beetje blut bent

Als je er het geld voor had, nam je je mama mee naar Bali om er een week op het strand te chillen en cocktails uit kokosnoten te drinken, maar helaas … dat heb je niet. Echt niet eigenlijk. Heb jij ook net twee citytrips geboekt en is dat extra zakgeld van met Pasen ook allang weer op? We feel you. En daarom hebben we een aantal cadeautjes op een rij gezet die amper geld kosten. 

1. Zorg voor ontbijt of brunch

Natuurlijk kun je gaan brunchen, maar zo’n buffet kost je al snel een halve rib uit je lijf. Als je zelf een ontbijtje fikst, kost je dat misschien een uur slaap, maar verder helemaal niet zo veel. Pers een boel sinaasappels uit, bak croissantjes, kook een eitje, maak de lekkerste macchiato en pluk wat bloemen in de tuin ter decoratie.

2. Ga met haar picknicken

Als de zon schijnt, that is. Anders ga je maar voor de eerste optie. Als het wél mooi weer is, neem je haar mee naar haar favoriete park of bos. Maak een paar heerlijke broodjes klaar en neem een picknickkleed mee et voilà. 

cadeaus moederdag blut

3. Ga samen naar de film

De bioscoop is geen gigantisch goedkope optie, maar al bij al valt de prijs best mee én de kans is groot dat je niet vaak meer naar de bioscoop gaat met je mama. #nostalgie

4. Maak een boeket van cupcakes

Vooral als je moeder een zoetekauw is, is dit een perfect idee. Het ziet er superlief uit en het laat zien dat je tijd besteedt hebt aan je cadeau. Win-win, toch?

5. Maak een herinneringendoos

Het klinkt misschien een beetje cheesy en misschien denk je dat je te oud bent om iets te knutselen, maar je moeder gaat het geweldig vinden. Het maakt namelijk niet uit hoe oud je bent – in haar ogen blijf je nog altijd haar kindje. Koop een mooie doos en vul die met fijne herinneringen, zoals foto’s van jullie samen en de familie, vakantiesouvenirs en nostalgische sieraden.

6. Maak een fotoboek

Je kunt op veel verschillende plekken je foto’s goedkoop laten drukken, en als je de kosten split met je broer(s) en zus(sen) zal het heel erg meevallen. Zoek al je favoriete foto’s van jullie op en maak een boek vol herinneringen. Schrijf er vooral wat leuke tekstjes bij!

7. Neem haar mee naar een bloementuin

De Koninklijke Serres zijn nog even open en ook elders in het land vind je mooie bloementuinen. Bloemen en planten zijn goed voor je mentale gezondheid, en een frisse neus halen is sowieso altijd welkom. Misschien kan je mama je nog wel het een en ander leren over interessante bloemensoorten. Trakteer haar daarna op een kopje koffie en jullie dagje uit is compleet.

cadeaus moederdag blut

Meer cadeaus?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
7 cadeaus voor Moederdag als je stiekem een beetje blut bent
Sluiten