Jutta
Jutta Health 19 mei 2018

Aha! Daarom doen je borsten dus pijn als je ongesteld bent

Eigenlijk zouden we wel een magisch schild willen hebben zodat niks in de buurt kan komen van onze boobies als we ongesteld zijn, want man, wat zijn ze ineens gevoelig.

Wij vrouwen kennen het allemaal, die extra gevoelige borsten tijdens de leukste week van de maand. Als je geluk hebt (not) doen je borsten zelfs al een paar dagen voor je menstruatie pijn. Ze kunnen nogal in de weg zitten en op je buik liggen is vaak al helemaal geen optie. Maar liefst 72% van de vrouwen heeft hier last van, maar waar komt deze vervelende ongesteldheidskwaal eigenlijk vandaan?

Aha! Dit is dus de reden waarom je borsten pijn doen als je ongesteld bent

Daarom doen je borsten pijn tijdens je menstruatie

Het heeft, zoals je misschien al had kunnen raden, allemaal te maken met die fijne hormonen van ons – die toenemen en afnemen als we ongesteld zijn. Vlak voordat je ongesteld wordt, heb je meer oestrogeen in je systeem waardoor je borsten groter worden. In combinatie met je progesteron krijg je hier opgezwollen melkklieren van en dit is wat zeer doet. Als je shark week voorbij is, slinken je borsten weer en gaat de pijn weer weg.

borsten

Moeten we dat dan maar gewoon verdragen?

Hey, wij zijn helemaal van je body positivity en we nemen ons lichaam zoals het is, maar die zeurende pijn vinden we wel errug vervelend. Kun je daar écht niks aan doen? Jawel, en dat kan met een middeltje dat we allemaal in huis hebben: ibuprofen. Let wel: ibuprofen is echt geen medicijn dat je zomaar dagelijks wilt slikken, dus gebruik het enkel in uiterste nood en spreek erover met je huisarts.

Als dit niet helpt kan het ook zo zijn dat je niet de juiste bh-maat draagt, en heb je misschien gewoon wat meer ondersteuning nodig.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Aha! Daarom doen je borsten dus pijn als je ongesteld bent
Sluiten