Lesley
Lesley Entertainment 3 jan 2020

Deze boeken gaan dit jaar verfilmd worden dus scoor al maar cinematickets

Alle ovenhapjes zijn op, de kroketten zijn verteerd en het is hoog tijd om je lever wat welverdiende rust te geven en die tequila weer even door thee-quila te vervangen. Wij spenderen de maand januari het liefst in de zetel met een goed boek. Er worden dit jaar een hoop kleppers verfilmd, dus wij lezen op de valreep nog even de papieren variant van deze boeken. 

1. ‘Little Women’ – Louisa May Alcott

Een kostuumdrama met Emma Watson en Timothée Chalamet in de hoofdrollen? Count. us. in. Deze klassieker speelt zich af in Orchard House, het huis van het gezin Alcott in Concord (Massachusetts). De roman volgt het leven van vier zussen – Meg, Jo, Beth en Amy March – en ‘Friends’-fans herinneren zich vast nog dat dit het favoriete boek is van Rachel.

Afbeeldingsresultaat voor rachel friends little women

De film verschijnt op 19 februari en je kunt de trailer hier checken.

2. ‘All The Bright Places’ – Jennifer Niven

Twee tieners – Theodore en Violet – zijn hun saaie leven in Indiana beu en ontmoeten elkaar wanneer ze op precies hetzelfde moment van de klokkentoren van hun school willen springen. Finch is verrast Violet daar aan te treffen omdat zij een populaire cheerleader is, maar zij worstelt met de dood van haar zus, Eleanor. Uiteindelijk weten de twee elkaar om te praten.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Elle Fanning en Justice Smith, en het beste van al: de film is een Netflix-productie dus je hoeft niet eens je luie zetel uit (behalve om snacks in te slaan). Hij wordt verwacht op 28 februari.

3. ‘Artemis Fowl’ – Eoin Colfer

Disney stelt nooit teleur, right? Het miljoenenbedrijf lijkt ook deze keer goud in handen te hebben. ‘Artemis Fowl’ is gebaseerd op de achtdelige sciencefiction-fantasy-reeks over een twaalfjarig genie en crimineel meesterbrein, Artemis Foul. Hij werkt zichzelf in de problemen door een elfje te ontvoeren voor losgeld, in een poging zijn familie te redden.

De film is vanaf 27 mei te zien in de bioscoop.

4. ‘The Last Letter from Your Lover’ – Jojo Moyes

Jojo Moyes does it again. Je kent de schrijfster van haar succesroman ‘Me Before You’, die eveneens verfilmd werd met Emilia Clarke en Sam Claflin in de hoofdrollen. ‘The Last Letter from Your Lover’ gaat over een vrouw die wakker wordt in het ziekenhuis en zich niks meer kan herinneren.

Haar lief verstopte brieven doorheen het hele huis en aan de hand daarvan weet ze haar leven terug bijeen te sprokkelen, maar ze komt er ook al snel achter dat ze dat leven niet zo leuk meer vindt. Veertig jaar later vindt reporter Ellie de brieven en wil ze Jennifer koste wat het kost vinden.

De verfilming is opnieuw een Netflix-productie en Shailene Woodley en Felicity Jones spelen de hoofdrollen. Het is nog even wachten op een releasedatum, maar de film wordt pas eind 2020 verwacht.

5. ‘Nine Perfect Strangers’ – Liane Moriarty

Heb je ‘Big Little Lies’ gebingewatcht en daarna alle boeken van Liane Moriarty verslonden? Same. ‘Nine Perfect Strangers’ is haar meest recente roman en gaat over negen gasten in een wellnessresort. De focus ligt vooral op Frances Weltie, een schrijfster die meteen geïntrigeerd raakt door haar medegasten, en dan vooral door de eigenaar van het resort.

Net als ‘Big Little Lies’ wordt ‘Nine Perfect Strangers’ een serie, opnieuw met Nicole Kidman in een hoofdrol. Kidman is bovendien ook de producer van de reeks. We moeten er nog tot eind 2020 op wachten, maar you’re in for a treat, zoveel is zeker.

6. ‘Kom hier dat ik u kus’ – Griet Op de Beeck

Met haar debuutroman ‘Vele Hemels’ wist ze vriend en vijand te verbazen, en ook opvolgers ‘Kom hier dat ik u kus’, ‘Gij nu’, ‘Het beste wat we hebben’ en ‘Let op mijn woorden’ kunnen op heel wat bijval rekenen. ‘Vele Hemels’ werd reeds verfilmd, en in 2020 is ‘Kom hier dat ik u kus’ aan de beurt.

Dit tragikomisch familiedrama volgt Mona, de oudste dochter uit een gezin waarvan de moeder op jonge leeftijd overleeft. Het boek is opgedeeld in drie delen: Mona’s kinderjaren, en haar leven als twintiger en dertiger. Ze laat behoorlijk over zich heen lopen, tot ze beseft dat het zo niet verder kan.

De film wordt eind 2020 verwacht.

7. ‘Normal People’ – Sally Rooney

Misschien wel de verfilming waar we het meest naar uitkijken. Paul Mescal en Daisy Edgar Jones spelen de hoofdrollen in de BBC-reeks die gebaseerd is op de bestseller uit 2018. ‘Normal People’ volgt hoofdpersonages Connell en Marianne, die een duidelijke band hebben met elkaar, waar ze beiden niet aan willen toegeven.

Het hele boek lang laten ze elkaar los, om onvermijdelijk weer naar elkaar toegetrokken te worden. De reeks verschijnt in de loop van 2020, maar een exacte datum is nog niet bekend.

8. ‘The Witches’ – Roald Dahl

Het boek dateert al uit 1983, en de film die we als kind allemaal doodeng vonden uit 1990. Met Anne Hathaway als Opperheks kijken wij nu al uit naar de remake van deze klassieker.

Hij staat momenteel op de planning voor 8 oktober 2020, en is daarmee de ideale Halloween-film.

Ook leuk: Boekenwurm (in wording)? Zo richt je je eigen leeshoekje in

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Deze boeken gaan dit jaar verfilmd worden dus scoor al maar cinematickets
Sluiten