Surinde
Surinde Entertainment 3 jun 2019

Bekijk deze vijf afleveringen van ‘Black Mirror’ voor het nieuwe seizoen begint

Overmorgen is het eindelijk zover. Je bent vast nog maar net uit de ‘Game of Thrones’-put geklauterd en je volgende binge staat alweer klaar. Het grote voordeel van ‘Black Mirror’ is natuurlijk dat de afleveringen niet op elkaar volgen en je er dus gewoon eentje kunt skippen als die je niet interesseert. Wil je jezelf toch helemaal klaarstomen voor het nieuwe seizoen van ‘Black Mirror’? Herbekijk dan snel nog een van deze topafleveringen. 

‘San Junipero’ (seizoen 3, aflevering 4)

Openhartig en optimistisch, niet iets wat we gewend zijn van ‘Black Mirror’. San Junipero vertelt het verhaal van Yorkie (Mackenzie Davis) en Kelly (Gugu Mbatha-Raw) die elkaar leren kennen in de jaren ’80. De twee worden snel close, maar Yorkie probeert afstand te houden. Toch brengen ze samen de nacht door in een huisje op het strand.

Enkele weken laten gaat Yorkie op zoek naar Kelly, maar ze vindt haar niet terug. In 2002 vindt Yorkie eindelijk haar grote liefde Kelly terug. Kelly vertelt hoe bang ze was om verliefd te worden op Yorkie, aangezien ze terminaal is. En toch is er een manier waarop ze voor altijd samen kunnen blijven …

‘Hang the DJ’ (seizoen 4, aflevering 4)

Opnieuw een liefdesverhaal en deze keer zelfs eentje met een happy ending, opnieuw iets wat we niet gewend zijn. In deze aflevering volg je Amy (Georgina Campbell) en Frank (Joe Cole) die dankzij het datingprogramma Coach op date gaan.

In deze toekomst gaat daten niet vanzelf. Alles verloopt via het programma Coach, dat data verzamelt en berekent hoeveel tijd je met iemand gaat doorbrengen. Amy en Frank hebben de pech dat Coach zegt dat ze maar 12 uur samen zullen doorbrengen.

Hierna koppelt Coach hen aan andere mensen, maar samen komen ze in opstand tegen het systeem. Kun jij je voorstellen dat Tinder zou kiezen hoelang je met iemand moet daten? #helpppp

‘The National Anthem’ (seizoen 1, aflevering 1)

De allereerste aflevering van ‘Black Mirror’ zet dadelijk de toon voor de rest van de serie. Deze aflevering vertelt het verhaal van eerste minister Michael Callow (Rory Kinnear) die voor een onmogelijke keuze wordt gesteld wanneer hij ontdekt dat prinses Susannah (Lydia Wilson) is gekidnapt.

De eerste minister is de enige die haar kan redden, maar wat de kidnappers van hem vragen is te gruwelijk voor woorden. Wat zou jij doen als je in zijn schoenen stond?

‘Be Right Back’ (seizoen 2, aflevering 1)

Deze aflevering vertelt het verhaal van Martha (Hayley Atwell) en Ash (Domhnall Gleeson), een jong en dolverliefd koppel dat gaat samenwonen. Wanneer Ash de verhuiswagen wil terugbrengen, raakt hij betrokken in een ongeluk.

Martha’s hele wereld stort in, zeker wanneer ze dan ook nog eens zwanger blijkt te zijn. Door een van haar vriendinnen komt Martha in aanraking met een nieuwe technologie, waardoor ze Ash terug kan krijgen. En nee, Ash gaat geen Patrick Swayze’ke doen. #ghost

‘The Entire History of You’ (seizoen 1, aflevering 3)

Deze aflevering speelt zich af in een toekomst waar de technologie zo ver staat dat mensen een chip hebben waarmee ze al hun herinneringen kunnen herbekijken. We volgen het koppel Liam (Toby Kebell) en Ffion (Jodie Whittaker). Liam heeft het vermoeden dan Ffion hem bedrogen heeft, een gedachte die zijn leven verwoest.

Gelukkig blijft ‘Black Mirror’ een fictiereeks. Of … toch niet helemaal? Deze zes ‘Black Mirror’-technologieën bestaan écht.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Bekijk deze vijf afleveringen van ‘Black Mirror’ voor het nieuwe seizoen begint
Sluiten