Lesley
Lesley Love & Life 16 feb 2018

Er bestaat een ‘Black Mirror’-dating app en ja, hij is best eng

Stel je voor: ‘Black Mirror’, maar dan in het echt. Klinkt eng, toch? Maar niet onmogelijk: er is namelijk een nieuwe dating app die bepaalt hoe lang jij en je ‘date’ bij elkaar blijven. Eerlijk? Wij vinden dat een beetje creepy. 

Ga op zoek naar je perfecte match

Speciaal voor iedereen die ‘Black Mirror’ niet volgt of de aflevering nog niet gezien heeft: in ‘Hang the DJ’ leren Frank en Amy elkaar kennen via een datingprogramma dat een vervaldatum instelt voor alle relaties. Het klikt gelijk tussen de twee, maar volgens het programma zijn ze niet elkaars soulmates – wat betekent dat ze na 12 uur weer afscheid van elkaar moeten nemen. Ze twijfelen al snel over de logica van het systeem.

‘Black Mirror’ dating app

Waar de andere ‘Black Mirror’-afleveringen niet in het echt kunnen gebeuren – dat hopen we toch niet – komt het datingprogramma uit de serie aardig overeen met de webapplicatie die Coach lanceerde.

Hoe het werkt? Ga naar coach.dating. Op de website zie je een rond scherm waar je verwelkomd wordt. Vervolgens klik je op het scherm, waarna je een herinnering krijgt dat je het systeem voor de volle 100% moet vertrouwen (“put your trust in the system“). Wanneer je op het pijltje klikt, krijg je een unieke link die je – drie keer raden – moet delen met je partner.

Wanneer je partner de link opent, hebben jullie vijf seconden om te bedenken of jullie de vervaldatum willen zien. Gaan jullie beide kijken, gaat maar één van de twee kijken óf kijken jullie beide niet? Dat is helemaal aan jullie. Op basis van de keuzes die jullie maken, verandert de vervaldatum van jullie relatie. High pressure, much?

black mirror dating app

Jep, dat klinkt best creepy. Maar stiekem ook heel leuk om te doen. En gelukkig zit je hierna niet écht aan elkaar vast, zoals in de serie.

Reageer op artikel:
Er bestaat een ‘Black Mirror’-dating app en ja, hij is best eng
Sluiten