Laura
Laura Love & Life 14 dec 2019

Herkenbaar? 10 momenten waarop je best een bitch mag zijn tegen je BFF

In 99% van de gevallen kom je goed overeen met je bestie, maar heel af en toe wil je haar eens goed je mening zeggen. En dan kom je over als een bitch, maar ‘t is voor haar eigen goed: zie hier 10 dingen waarover je best bitchy kunt reageren tegenover je BFF. 

1. Wanneer ze dezelfde fout steeds opnieuw maakt

Nu we meer met onze vriendinnen op pad zijn dan met onze ouders, is het natuurlijk aan ons om onze BFF’s eraan te herinneren wat wel en niet kan. Hoe bot het soms ook kan overkomen, we bedoelen het goed. En oké, we hadden het misschien met iets meer tact kunnen aanbrengen.

birch

2. Wanneer ze niet kan stoppen met zeuren over hoe erg ze is aangekomen, maar er niks aan doet

Tegen een ‘gewone’ vriendin zul je waarschijnlijk zeggen ‘dat ze een extra dagje sportschool niet nodig heeft en er goed uitziet’, maar tegen je bestie zul je eerlijk vertellen dat ze de derde keer McDonald’s beter kan laten staan deze week.

bitch

3. Wanneer ze niet gelukkig is in haar relatie, maar er niks aan wil doen

Je luistert naar haar verhalen en staat telkens weer klaar met zakdoekjes, maar op een gegeven moment is het tijd om haar te zeggen dat ze er samen met haar vriend voor moet zorgen dat ze wél gelukkig is in de relatie, of het moet uitmaken. Vertel haar dit: it’s better for you to be a bitch than for him to keep being a dick.

bitch

4. Wanneer ze uren naar haar telefoon kijkt, maar hem niet als eerste wil appen

Goed, we zijn hier allemaal wel eens guilty aan, maar eigenlijk hebben we net dat extra zetje nodig om ook daadwerkelijk op de verzendknop de drukken. Daarom mag je als vriendin best hard zijn en gewoon zeggen dat ze het moet sturen of hem uit haar hoofd moet zetten.

bitch

5. Wanneer je haar waarschuwde en ze jouw goede advies in de wind sloeg

Alhoewel het altijd fijn is om de nadruk te leggen op het feit dat je gelijk had, kom je waarschijnlijk een beetje over als een bitch. We maken allemaal onze fouten, ook jouw bestie (maar hopelijk luistert ze volgende keer wél naar je).

bitch

6. Wanneer je honger hebt

Sorry for what I did when I was hungry … Af en toe willen we dit nog wel eens afreageren op onze beste vriendin. Zeker als het haar uren kost om een restaurant te kiezen dat haar schikt. Gurl, geef ons gewoon eten, nu!

bitch

7. Wanneer ze de waarheid van je wil horen

Het is natuurlijk altijd belangrijk om eerlijk tegen haar te zijn en je mening te geven, maar af en toe kan het van straight to the face, straight to the heart gaan.

bitch

8. Wanneer ze te veel op heeft en zich gedraagt als een little bitch

Als ze een glas of twee te veel op heeft en zich begint te gedragen als een vierjarige, is het jouw taak om voor haar te zorgen. Als bestie is het in dit soort situaties belangrijk dat je haar op haar plek zet wanneer ze echt te ver gaat. Gewoon samen naar huis en pizza eten dus.

bitch

9. Wanneer ze zegt dat ze ontevreden is met zichzelf, terwijl ze er prachtig uitziet

Deze kennen we vast allemaal wel. Je vriendin kan maar niet stoppen met zeggen dat ze er vandaag niet uitziet. Ook al vertel je haar tien keer achter elkaar dat ze niet zo moet zeuren en er goed uitziet, het heeft geen zin. Soms moet je er dus gewoon aan toegeven dat ze er vandaag inderdaad uitziet als een holbewoner, misschien houdt ze er dan over op.

bitch

10. Wanneer ze zeurt over de pijn aan haar voeten nadat je haar hebt verteld die schoenen níet aan te doen

Jullie gaan een avondje op stap en je vriendin weigert om andere schoenen aan te doen dan haar hoge nieuwe hakken, waar ze al meerdere malen blaren van heeft gekregen. Ze doet niet alleen zichzelf pijn, ook jij begint je lichtelijk te irriteren aan het feit dat jullie constant moeten stoppen met lopen.

bitch

Lees ook:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Herkenbaar? 10 momenten waarop je best een bitch mag zijn tegen je BFF
Sluiten