Lesley
Lesley Travel 9 dec 2018

Deze 10 bestemmingen smeken in 2019 om je bezoek

Je vakantiedagen zijn allang op en je droomt van betere tijden. En die komen er ook aan, want in 2019 kun je opnieuw (minstens) twintig vakantiedagen inzetten om de wereld rond te reizen. Nog geen idee waarheen? Deze 10 bestemmingen zijn volgens Lonely Planet je bezoek waard. 

1. Sri Lanka

Is er een betere bestemming dan een zonnig eiland om deze lijst mee af te trappen? Sri Lanka biedt een mix van natuur én cultuur: wilde dieren, tijdloze tempels, een groeiende surfcultuur en een ongelooflijk warm welkom door de locals. Hier wil je de eerste maanden van het nieuwe jaar ontsnappen aan de Belgische regen.

bestemmingen 2019

2. Duitsland

Een trip naar Berlijn is altijd een goed idee, maar zeker in 2019. Een eeuw geleden – in 1919 – werd het Bauhaus opgericht, een opleiding voor kunstenaars die ontstond in Weimar, écht groot werd in Dessau en uiteindelijk werd vernietigd door de nazi’s in Berlijn in 1933.

In 2019 zou het gebouw een eeuw oud zijn geworden en dat wordt in de drie bovengenoemde steden gevierd met tentoonstellingen en gloednieuwe musea. En zelfs als modernisme niet je ding is, is Berlijn altijd een toffe stad om in rond te kuieren en een braadworst of twee binnen te steken.

bestemmingen 2019

3. Zimbabwe

Een van Afrika’s veiligste en meest toegankelijke bestemmingen, gecombineerd met héél erg vriendelijke locals: Zimbabwe is een plek waar je helemaal tot rust komt. Met nationale parken waar je de big five gegarandeerd spot, archeologische sites die op de Werelderfgoedlijst staan, prachtige bergen en de machtige Victoria-watervallen hoef je je hier niet te vervelen.

bestemmingen 2019

4. Panama

Zeg je ‘Panama’ in één adem met ‘Papers’ en zegt het land je verder weinig? Tijd voor verandering! In dit pareltje van een land vind je zandwitte stranden, tropische regenwouden en mistige landschappen. Bovendien bestaat Panama City in 2019 500 jaar, en dat jubileum wil je niet missen. Dat én kleurrijke straten, zoals hierronder. #wemean

bestemmingen 2019

5. Kirgizië

Omringd door iets bekender klinkende namen als Oezbekistan, Kazachstan, China en Tadzjikistan vind je in dit land in Centraal-Azië vooral bergen, bossen, weiden en een ongerepte natuur die nog niet veel toeristen ontdekt hebben.

bestemmingen 2019

6. Jordanië

Drijven in de Dode Zee en je ogen opensperren bij de aanblik van het wonderbaarlijke Petra, dat is Jordanië op haar best. Wedden dat je je hart hier verliest?

bestemmingen 2019

7. Indonesië

Voor je wegklikt omdat je gek wordt van al je vrienden die naar Bali trekken, willen we graag even opmerken dat Indonesië veel diverser is dan dat. Je vindt er meer dan 17.000 eilanden aan culturele, culinaire en religieuze ontdekkingen, dus je kunt Bali zelfs skippen als je dat wilt. Of niet natuurlijk, hipster die je bent.

bestemmingen 2019

8. Belarus

Hetzelfde verhaal als met Panama: als je Belarus enkel kent van de Eurosong-aankondigingen, ga er dan vooral heen. In Wit-Rusland snuif je cultuur op als nergens anders. In het centrum vind je talloze bierkelders en cocktailbars en in de zomer ontaarden die gezellige avonden op café maar al te vaak in een straatfeest. #yaasss

bestemmingen 2019

9. Sao Tomé en Principe

Maak je geen zorgen: wij hadden ook nog nooit van deze twee eilanden gehoord. Hier vind je surrealistische landschappen die de hemel dramatisch lijken aan te raken, tropische stranden en jungles waar nog niemand van gehoord heeft. Als je op zoek bent naar een ongerepte parel is deze bestemming de perfecte keuze: hiken, klimmen of snorkelen – het kan hier allemaal.

bestemmingen 2019

10. Belize

In dit Centraal-Amerikaans land vind je een exotische mix van culturen en religies – en toch wordt het vaak vergeten door backpackers die door deze regio reizen. Met nieuwe eco-resorts die de eilanden en jungles van Belize ten volle op de kaart moeten zetten, wil de regering hier dringend iets aan doen. En gelijk hebben ze, als je het ons vraagt.

bestemmingen 2019

Lonely Planet

Reageer op artikel:
Deze 10 bestemmingen smeken in 2019 om je bezoek
Sluiten