Lesley
Lesley Entertainment 28 jan 2019

De leukste slechte films waar je deze winter naar kunt kijken

In het najaar werden er allerlei Oscarwaardige films op ons afgevuurd waar we dan een intellectuele mening over moesten vormen (geeuw), maar af en toe heb je een slechte romcom nodig. En dit zijn de leukste slechte films die je dan kunt opzetten. 

Spoiler: in elk van deze films zit waarschijnlijk wel een mean girl die anderen het leven zuur maakt en op het einde van de film haar lesje nog wel leert. En die twee personages die elkaar in de openingsscène al heel verliefd en schuchter zitten aan te kijken? Die eindigen sowieso wel samen. Je wéét wat er gaat gebeuren, maar het is heerlijk om het effectief te zien gebeuren.

‘Legally Blonde’

De rijke, niet al te snuggere Elle houdt van kleren en geld uitgeven. Wanneer haar vriendje haar dumpt omdat hij ‘een slimmer en serieus meisje’ wil, besluit ze naar Harvard Law School te gaan.

‘Mean Girls’

Als je deze klassieker nog niet helemaal vanbuiten kent, kijk ‘m dan gewoon nog eens. Cady, die nieuw is op school, raakt bevriend met drie meisjes die bekend staan als de mean girls. In eerste instantie lijken ze allemaal erg vriendelijk, maar Cady komt er al snel achter dat ze hun naam niet gestolen hebben.

‘LOL’

De 17-jarige rebel Lola (oftewel LOL), gespeeld door niemand minder dan Miley Cyrus, wordt gedumpt door haar vriend. Vervolgens zet ze haar zinnen op een andere jongen, waarmee ze een stap naar het volwassen leven zet.

‘Wild Child’

De verwende Poppy wordt naar een kostschool gestuurd. Hier heeft ze het even wat minder gemakkelijk dan ze gewend is. Also: Alex Pettyfer. Yum.

‘Easy A’

Emma Stone speelt de high-school student Olive. Olive is braaf en eigenlijk merkt niemand haar op. Dat verandert wanneer er een leugen over haar verspreid wordt die haar hele reputatie verwoest.

‘The Bling Ring’

Een groep tieners is geobsedeerd door beroemdheden en sluipt regelmatig in huizen van hen naar binnen om spullen te stelen. Ongegeneerd hebben ze de avond van hun leven in de kledingkast van een ander. Dat kan niet lang goed gaan. Ook hier speelt Emma Stone één van de hoofdrollen.

’13 going on 30′

De dertienjarige Jenna wenst op haar verjaardag dat ze volwassen is. Wanneer ze de volgende dag wakker wordt, is ze geen tiener meer, maar, juist ja, dertig. Een extra reden om deze film te checken? De volwassen versie van Matt, de beste vriend van Jenna, is té schattig voor woorden.

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
De leukste slechte films waar je deze winter naar kunt kijken
Sluiten