Jutta
Jutta Beauty 17 jun 2018

Bella Thorne krijgt kritiek op haar okselhaar en we just don’t care

Te dik, te dun, te veel botox, te veel beenhaar, het is altijd iets. Deze keer kreeg actrice Bella Thorne een shitload aan kritiek over zich heen omdat ze haar okselhaar niet had geschoren. ‘So what?’ denken wij dan. 

Het zit dus zo: de Britse tabloid Daily Mail pleurde een strandfoto van actrice Bella Thorne op Twitter en vond het nodig om de woorden armpit hair in de caption in HOOFDLETTERS te schrijven. Want stel je voor, een beroemdheid met okselhaar, dat is toch wel een heel artikel waard. En hoofdletters in de caption.

En voor je de Daily Mail afdoet als een roddelkrantje (wat het ook is): zij waren niet de enigen. Ook Hollywood Life schreef een stuk over de oksels van Bella, Inquisitr leek even verbaasd over de aanwezigheid van haar in de oksels van Bella, en The Sun zoomde zelfs in op de oksels van Bella. But whyyyy? 

Stel je voor, Bella Thorne heeft okselhaar!

Schrik niet, maar zowat de hele post-puberale wereldbevolking heeft okselhaar. Alleen kiest een aanzienlijk deel van de mensen (vrouwen) er voor om dat te verwijderen en dat is hun goed recht. Vrouwen die zelf keuzes maken, dat klinkt als emancipatie.

That’s right, en het feit dat Bella Thorne (en alle anderen) wél okselhaar laat groeien is net zo goed emancipatie. Een paar jaar geleden heette dat ‘because I can’, nu zeggen we met z’n allen ‘moet just niks’. Wel, Bella Thorne moet ook just niks.

Came thru drippin

A post shared by BELLA (@bellathorne) on

We schrijven best veel over body positivityVinden we belangrijk, weetjewel. Maar wanneer gaat het nu eindelijk eens doordringen dat iedereen met zijn of haar lichaam doet wat ‘ie wilt?

Dat hatelijke reacties als “wtf she doesn’t shave her armpit” echt niet op hun plaats zijn, en dat de Daily Mail en consorten misschien eens iets anders kunnen schrijven dan die nodeloos stigmatiserende onzin.

Gelukkig zijn wij niet de enigen die vinden dat okselhaar een eigen keuze is: de reacties op de tweet bleven niet uit.

Bij deze een welgemeende dankjewel aan alle Twitteraars die opkwamen voor okselhaar. En nu we toch bezig zijn willen we meteen iedereen bedanken die net als Rihanna met beenhaar de deur uit gaat. Probeer maar eens, je gaat er niet dood van.

Indy100

Reageer op artikel:
Bella Thorne krijgt kritiek op haar okselhaar en we just don’t care
Sluiten