Jutta
Jutta Love & Life 16 aug 2018

Deze man verdient geld met mensen stalken op sociale media

Al die tijd heb jij potentiële matches, ex-klasgenoten en in ongenade gevallen vriendinnen zitten stalken op sociale media, en nu blijkt dat je daar dus geld mee kunt verdienen. Tenminste als je een voormalig politieagent bent en een bedrijfje opzet waarmee je alle details van iedere Tinderaccount weet te achterhalen. 

Betaald mensen stalken op sociale media

Andy Bertram vond dat vrijgezellen het recht hadden om te weten of ze gecatfisht werden. Naar eigen zeggen kwam hij met het idee na het bekijken van de show ‘Catfish’. Als analist bij de politie deed hij iets soortgelijks (weliswaar met toegang tot veel meer informatie, die helaas voor gewone burgers niet geopenbaard wordt), dus wist hij al precies hoe hij het moest aanpakken.

Zijn bedrijfje kreeg de naam Vet Your Date. Dat staat niet voor ‘je date zijn vet geven als blijkt dat hij stiekem een gezin en twee kinderen heeft’, maar komt van vetting: een grondige achtergrondcheck uitvoeren voor je iets beslist. Die term is dan weer terug te voeren tot de dierenarts (vet) die bij paardenrennen de dieren voor de race controleert.

Nu moeten we zeggen dat wij vetting gewoon ‘stalken’ noemen en toegeven dat we het allemaal weleens (90% van onze vrije tijd) doen. Blijkbaar zijn er echter mensen die het liever aan een professional overlaten en vlotjes twintig pond willen neertellen om het socialemediaprofiel van een potentiële date tot in de puntjes te laten onderzoeken. Denkend aan de stalking skills van sommige van onze vriendinnen geloven we dat het ook gratis kan. En op zich zou je ook gewoon kunnen afspreken en kijken of het klikt.

14 dingen die door je hoofd gaan tijdens een rondje Instagram-stalken

Andy blijkt er in ieder geval heilig van overtuigd dat zijn bedrijf een succes wordt. Dankzij zijn achtergrond bij de politie zegt hij meer informatie over iemand te kunnen achterhalen dan de gemiddelde persoon. Binnenkort verwacht hij zelfs een maandelijks abonnement op te kunnen zetten. You do you, Andy. Wij blijven voorlopig lekker swipen en zélf internetstalken.

Metro

Reageer op artikel:
Deze man verdient geld met mensen stalken op sociale media
Sluiten