Cami
Cami Beauty 20 apr 2018

Mismatched oogschaduw is de nieuwste beautytrend

Als het op make-up aankomt, deden we tot nu toe alles altijd perfect symmetrisch. Make-upartiesten en influencers lijken die symmetrie te zijn. Ze steken hun spreekwoordelijke middelvinger op en kiezen voor mismatched oogschaduw, wat er badass en tegelijk stijlvol uitziet. 

Een traditie in de klassieke kunst

Menselijke wezens zijn van nature aangetrokken tot symmetrie. De klassieke kunst zocht jarenlang naar het perfecte mensbeeld. Denk maar aan de werken van DaVinci of het schilderij van Venus in een schelp.

An egghead who likes her coloRs ?

A post shared by Teisha J? (@teishajenaie) on

Make-up artist Teisha Williams rockt een combinatie van twee tinten roze. Als je de look wilt kopiëren, maar het niet goed durft, hou er dan rekening mee dat je toch twee tinten kiest die hard genoeg van elkaar verschillen. Anders lijkt je look een fout en geen statement.

Volgens de regels

Het ‘perfecte’ plaatje staat al enkele jaren onder vuur. Tegenwoordig kan alles en de tijd van shockeren is veranderd in een tijd van ongeremde zelfexpressie. Vrouwen zien eruit hoe ze willen en verdragen (terecht!) geen commentaar meer. Het is dát wat de nieuwe trend is in beautyland. Het begon met ongeschoren oksels, maar mismatched oogschaduw sluit daar perfect op aan.

A post shared by Mathilda guve (@vilda.mathildas) on

Je kunt beginnen met twee kleuren eyeliner in plaats van dikke vlakken oogschaduw. Boven of onder je oog, laat je gerust gaan.

Het grotere geheel

Eens je oogschaduw niet meer perfect matcht, zwiert de deur open naar allerlei andere looks. Je beautylook draagt anno 2018 bij aan een groter geheel. Dan gaat het niet eens over je dagelijkse outfit, maar wel aan wie jij wilt zijn. Zie je er niet uit als een Instagram-model? Geen nood, wij ook niet en eigenlijk niemand zonder filter. We spelen onze imperfecties op een kunstzinnige manier uit.

SS Trend Pt 시안 Creative Makup SS Trend UNIQUE HONIST 코리안뷰티와 비슷한 어니스트 스킨트렌드와 컬러를 보여주는 유니크 다음주는 2/8 압구정 스토아 워크샵룸에서 압구정 프로아티스트 고객들을 위한 프로워크샵에서 Trend PT 스몰 버전 준비중입니다. 트렌드 영상과 트렌드 PT 트렌드PPT 모델 2명 시연 으로 룩은 프로 고객들을 위해 새로운 제품과 뷰티 버젼 으로 준비해서 갈게요? Makeup Hyerim & Eventteam Model sulim @dbtnfla_ #mac#koreangirl #lipstick #makeupartist #eyeshadow #eyebrows#makeup #mackorea #trend#koreanbeauty#koreanstyle #비바이림#눈썹그리기#립스틱추천#쿠션추천#화장품 #코덕#금손#맥#메이크업아티스트#수분크림#눈썹#볼터치

A post shared by Hyerim Kim? (@b_byrim) on

Deze mismatched oogschaduw maakt van een frêle gezicht een waar schilderspalet.

De mismatched oogschaduw is inderdaad gedurfd, dat weten we. Wij houden het voor op experimentele dagen en kiezen anders voor oogmake-up looks die geschikt zijn voor de lente.

Refinery29

Reageer op artikel:
Mismatched oogschaduw is de nieuwste beautytrend
Sluiten