Lesley
Lesley Beauty 2 mei 2018

8 beauty-producten die je beter niet kunt delen

Je kent het vast wel: je maakt je samen met je vriendinnen klaar voor een avondje uit en plots vraagt iemand of ze je rode lippenstift mag lenen. Klinkt onschuldig, toch? Sommige beauty-producten kun je echter het best voor jezelf houden en niet uitlenen. 

1. Alle producten in een pot met deksel

Lippenbalsems, lotions, crèmes, … Moet je er met je vinger in om het product te pakken, dan kun je het beter niet delen.

2. Mascara

Mascara is een vrij vloeibare substantie, wat betekent dat het een broeihaard is voor bacteriën. Daarnaast zijn je ogen gevoeliger dan je huid, waardoor ze sneller geïnfecteerd kunnen raken. Oogpotloden kun je dan weer wel prima delen, op voorwaarde dat je het potloodje na gebruik slijpt en de punt in alcohol dept om hem te desinfecteren.

3. Poeders

Het kan geen kwaad om een anti-bacteriële spray te gebruiken op je poeder nadat iemand anders hem heeft gebruikt.

4. Lipproducten

Lippenstift, lippenbalsem en lipgloss zijn allemaal vrij natte substanties, waar bacteriën goed in kunnen leven. Lippotloden kun je – net als oogpotlood – wel delen. Gewoon even schoonmaken met een stukje papier!

beauty-producten delen

5. Crème-oogschaduw

Net als mascara is dit een broeiplek voor bacteriën. En aangezien je het op je ogen gebruikt, is de kans op infectie groter.

6. Make-up kwasten

Wanneer jij een puistje hebt en je kwast uitleent aan een vriendin, bestaat de kans dat zij ook een pukkel krijgt. Like ewww. Het kan dus zeker geen kwaad om je kwast te sprayen met een antibacteriële spray na gebruik.

7. Scheermesjes

Hoewel bacteriën over het algemeen niet lang leven op roestvrij staal, kan je wel wratten of genitale herpes oplopen wanneer je het scheermesje van iemand anders gebruikt. En als iemand zichzelf met het mesje heeft gesneden loop je kans op stafylokok-besmetting, hepatitis en andere bloed-overdraagbare aandoeningen. Niet leuk, niet delen.

8. Tandenborstels

Bij het idee alleen al gaan onze nekharen omhoog staan, maar het kan gebeuren dat je in geval van nood eens de tandenborstel van je partner leent (je kust immers ook, right?). Toch is dit een slecht idee, aangezien onze monden vol zitten met bacteriën. Met de tandenborstel van een ander breng je die (mogelijk ‘nieuwe’) bacteriën in direct contact met je tanden en kiezen, wat net tot gaatjes kan leiden.

5 make-uptrends die je nu moet proberen

Reageer op artikel:
8 beauty-producten die je beter niet kunt delen
Sluiten