Pouchka
Pouchka Beauty 20 jun 2019

Dankzij deze looks zie je er stralend uit op elk mondeling examen

Veel bezig met crèmes, poeders, lakjes, olies en the lot? Wij ook. Maar omdat we geregeld niezen wanneer we mascara aanbrengen en in de war raken door alle zevenendertig tinten rode lippenstift kunnen we wel wat hulp gebruiken. NSMBL’s Beauty Brigade to the rescue. Pouchka bijt de spits af en verklapt je de beste looks voor een mondeling examen. 

Juni, da’s mooi weer, sangria’s op een terras, uitkijken naar je vakantie en … jezelf een maand lang opsluiten om te studeren voor je examens. Die heerlijke zonnestralen die je anders een perfecte glowy bronzed look bezorgen, zijn nu je grootste afleiding. Hebben stress en een tekort aan zon ook zo’n vreselijk effect op je huid? Dankzij deze tips zie je er in no time weer stralend uit voor je mondeling examen.

Make-up: less is more

Ga voor een natuurlijke frisse look en focus je op het camoufleren van die designer bags onder je ogen. Kies bijvoorbeeld voor een dekkende concealer die je gemakkelijk met je vingers kunt aanbrengen. Te veel concealer aan je vingers? Geen nood, die kun je gebruiken om de puistjes te bedekken die momenteel je voorhoofd sieren.

Om je gelaat op te frissen kies je het best voor een licht dekkende foundation of BB-crème. Het doel is om er fris en monter uit te zien, zonder de indruk te geven dat je ’s ochtends twee uur in de badkamer hebt doorgebracht. Zie je er graag wat bruiner uit? Kies dan gerust voor een tintje donkerder, maar let op voor een pannenkoekengezicht! Zorg dat je gezicht en hals steeds dezelfde kleur hebben, smeer zo nodig ook je hals in met BB-crème.

Om je ogen groter en frisser te laten lijken, breng je wat mascara aan. Kies voor een smudge-proof exemplaar dat zeker niet kan uitlopen wanneer je in je ogen wrijft (of wanneer huilbui nr. 532 zich aandient).

Haar: verzorgd en professioneel

Kies voor een verzorgd en professioneel kapsel, maar blijf steeds jezelf. Geen tijd meer gehad om je haar te wassen? Kies dan voor een van deze ponytails die je onverzorgde haren verbergen.

View this post on Instagram

Twisted Pony 🦄 Always a favorite go-to 🙌 Tutorial anyone? 💕 Inspo from @hair.by_nat #missysueblog

A post shared by Melissa Cook ( Missy ) (@missysueblog) on

View this post on Instagram

Bushel Braid ✨ Definitely not for the faint of heart 😅 Comment below with a 🎥 if you’d love a tutorial for this look! 💕 http://liketk.it/2AKxt #liketkit #missysueblog

A post shared by Melissa Cook ( Missy ) (@missysueblog) on

View this post on Instagram

Double Fishtail French Braid Flower Pony 🎥 Tag a friend 👫 that’d love this look! • Full tutorial link in my bio! ✨ #missysueblog

A post shared by Melissa Cook ( Missy ) (@missysueblog) on

Outfit

De eerste indruk wordt gevormd tijdens de eerste tien seconden dat iemand je ziet, en wordt vooral bepaald door je voorkomen, kleding en uitstraling. Kies dus voor een outfit die kracht uitstraalt en waar je je zelfzeker in voelt. Als je kleding draagt waarin je je goed voelt, ga je dat automatisch ook uitstralen.

Ben je een jeans ’n sneakers kind of girl? Ruil dan voor één keer je sneakers in voor een leuk paar enkellaarsjes of derby’s. Combineer je skinny jeans met een mooi getailleerde blazer, om er professioneel en elegant uit te zien.

Foto: Stylebeans

Draag je liever rokjes en kleedjes? Kies dan voor een kokerrok met een hoge taille en combineer die met een simpele blouse. De bedoeling is niet om de aandacht naar je kleren te trekken, dus draag zeker geen felle opvallende prints.

Foto: Fiveno

Deze broek combineert de mannelijke eigenschappen van een kostuumbroek (professionaliteit, autoriteit, zakelijkheid) met vrouwelijke elegantie. Zo’n losse broek is ook ideaal voor wanneer het buiten heel warm is. Combineer een lichte en een donkere kleur om het contrast te breken, en er jong en fris uit te zien.

Foto: Memorandum

Weet je niet goed welke kleuren je moet dragen? Hier zijn enkele tips:

  • Groen of blauwgroen straalt zelfzekerheid en vertrouwen uit, maar is ook vriendelijk en toegankelijk.
  • Rood staat voor kracht en is een goede kleur om op te vallen, maar kan ook een bedreigende kleur zijn tegenover anderen.
  • Kies voor blauw als je geloofwaardigheid en vertrouwen wilt uitstralen.
  • Donkerblauw en donkergrijs stralen autoriteit uit.

Nu alleen nog een paar keer door die cursus bladeren en kom maar op met die 20. Succes! 🍀

Meer lezen van Pouchka? Ze blogt op maisonmarieduval.com/blog en je vindt haar ook op Instagram! Enne … een tijdje geleden schreef ze al een stukje over zichzelf op NSMBL!

View this post on Instagram

Een foto van een tijdje geleden die ik nog niet had gepost. Trots om eindelijk aan te kondigen dat ik voortaan samen met @mubyf en @sofiekatelijne zal bloggen over beauty, make-up en fashion voor @nsmblbe Benieuwd naar een kleine introductie? Neem dan zeker een kijkje op nsmbl.be! En hou zeker ook mijn Instagram pagina in de gaten 😉

A post shared by Maison Marie Duval (@maisonmarieduval) on

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dankzij deze looks zie je er stralend uit op elk mondeling examen
Sluiten