Surinde
Surinde Fashion 27 mrt 2019

Schandalig: Barbara Palvin is het nieuwe ‘plus-size’ model voor Victoria’s Secret

Dat Victoria’s Secret staat voor slanke angels met golvend haar maken ze al jaren duidelijk. Maar nu gaan ze echt te ver. Barbara Palvin aanstellen als ‘plus size‘ model is te gek voor woorden. Wat dachten ze in godsnaam op het Victoria’s Secret hoofdkantoor toen ze besloten dat maat 36 plus size is?

barbara palvin plus-size Victoria's Secret

Anno 2019 krijgt Victoria’s Secret het nog steeds voor elkaar een show neer te zetten vol lange, ultra-slanke modellen met een perfect babyhuidje. Het mannelijke hoofd van de show verantwoordt zijn keuzes met het excuus dat ‘het een fantasie moet zijn’. Een kortzichtige en onrealistische fantasie blijkbaar.

Barbara Palvin als ‘plus-size’ model

Na alle kritiek, besloten ze bij Victoria’s Secret toch ein-de-lijk een plus-size angel aan te nemen. Dit werd Barbara Palvin, een Hongaars model met maatje 36. Ja, dat lees je goed, deze dame heeft een taille-omvang van maar liefst de hele 64 centimeter!

Dat ze dit bij het wereldberoemde lingeriemerk beschouwen als ‘plus-size’ vinden wij ronduit schandalig. Waar gaat de wereld naartoe als zo’n groot bedrijf even bepaalt dat je met maat 36 onder de plus-sizers valt?

Daarnaast doen al jaren de geruchten de ronde dat Barbara Palvin – die sinds 2012 bij VS zit – oorspronkelijk ‘te dik’ was om angel te worden. Wij vragen ons af wat CEO John Mehas had genomen dat – na de kritiek op de show – hij het een goed idee vond om een model met maatje 36 tot plus size angel te benoemen.

barbara palvin plus-size Victoria's Secret

Gelukkig zijn wij niet de enigen die er zo over denken, want de cijfers van Victoria’s Secret kelderen als nooit te voren. De kijkcijfers van de ooit zo populaire lingerieshow bereiken een nieuw dieptepunt en daar lijkt voorlopig geen verbetering in te komen. No shit …

En het wordt nóg erger

Oh ja, Victoria’s Secret ging nog een stapje verder en besloot een roodharig model tot Angel te dopen. Niks mis mee, tot je hoort dat dit hun oplossing is om meer diversiteit toe te voegen aan de shows. Alexina Graham is de gelukkige en loopt voortaan mee als angel.

Het is een prachtige meid en we gunnen het haar van harte, maar hoe kan dit? Hoe kun je een model met maat 36 en een roodharig model zien als het vieren van diversiteit? En kan er iemand een Van Dale naar het lingeriemerk opsturen met een ezelsoor tussen het lemma ‘diversiteit’?

barbara palvin plus-size Victoria's Secret

Twitter gaat los

De meest heerlijke plek om even je gal te spuwen is Twitter en thank god. Twitter gaat los en wij hopen dat de CEO van het lingeriemerk nu al spijt heeft van zijn keuzes.

We willen wel even benadrukken dat wij dus niet boos zijn op de modellen zelf, maar op Victoria’s Secret. Natuurlijk gunnen we het Barbara en Alexina van harte, alleen is de reden dat zij zijn aangenomen nogal teleurstellend. We gaan nu eindelijk de goede kant op wat body positivity betreft. En dan is het heel jammer om te zien dat bij sommige bedrijven dit nog te veel gevraagd is.

Deze 6 lingeriemerken bewijzen dat schoonheid geen maat kent

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Schandalig: Barbara Palvin is het nieuwe ‘plus-size’ model voor Victoria’s Secret
Sluiten